Un any més Bétera va celebrar la tradicional processó cívica del 9 d’Octubre. Una vesprada plena de música amb els tabals i les dolçaines de la colla “Xe que burrà”, i la xaranga “Tots per l’aire”, danses desenvolupades pel grup de ball de la Falla Gran Via de l’Est i, per descomptat, pólvora, a càrrec dels Majorals del 2018 amb el tradicional coet de luxe.

La cercavila per festejar el dia de la Comunitat Valenciana anava encapçalada pels gegants i cabuts, seguits per les comissions falleres del poble i la Fallera Major Infantil de la població, Lluna Alejo. I també, no es varen voler perdre aquesta en el calendari un grup de representants de l’Ajuntament de Bétera entre els quals es trobaven l’alcaldessa Cristina Alemany i la regidora de Festes, Raquel Puig.

Les Obreres del pròxim any vestides d’hortolanes van ser les grans protagonistes de la vesprada. La també Fallera Major de la localitat, Júlia Garrido, junt amb María José Ruíz, Mireia Picher i Cristina Boví van repartir caramels als menuts, i no tan menuts, al llarg de tot el recorregut. Un itinerari que, com és costum, es va realitzar pels principals carrers dels pobles, començant a la Casa de la Cultura de Bétera i finalitzant al Castell, on es varen disparar focs d’artifici que anunciaven el final de la processó.Seguidament, junt al Castell es va desenvolupar un sopar popular per a tots els veïns de la localitat i concerts en música en valencià de la mà dels grups Ràdioroure i Roba Estesa que posaren punt final a la festivitat del 9 d’octubre.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment