2

Foto: Diputació de València

Visibilitzar els desafiaments als quals s’enfronten les persones amb malalties mentals, així com conscienciar la societat sobre la importància de la seva inclusió i integració. Ha estat un dels principals objectius de la visita que usuaris de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera han fet al mercat del municipi amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

Baix el lema ‘Treballar sense màscares. Emprar sense barreres’, es pretén promoure el dret de qualsevol persona a accedir i mantenir una feina i a prendre consciència sobre la necessitat que els llocs de treball siguen entorns saludables on es tinga cura la salut mental. Així, aconseguir que els pacients formen part activa de la societat, siguen considerats els seus drets i desenvolupen un sentiment d’utilitat.

La meta és treballar en trencar l’estigma que existeix al voltant de les persones amb aquest tipus de malalties, incloent a les institucions, famílies i agents socials per contribuir a la seua integració social, reforçant l’estructura de suport.

En aquesta línia es dirigeixen els esforços de l’àrea de Benestar Social que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, que pretén reconvertir el centre en una Unitat Assistencial de Mitja Estada integrada.

D’aquesta manera, la idea és transferir el vessant sanitària de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera a la Conselleria de Sanitat, perquè cada institució se centre en les seues competències “i ser més eficients”, en paraules del President de la corporació provincial, Jorge Rodríguez. Així mateix, segons la diputada Mercedes Berenguer es treballa amb la Generalitat perquè el centre passe a formar part de la Xarxa Pública de Salut Mental.

En l’actualitat el centre només té un pavelló en ús per a pacients, una vegada que es va traslladar als toxicòmans a l’Arnau de Vilanova i es va ajuntar en una mateixa estada als autònoms amb els dependents, que són pacients de llarga estada. A més d’aquest pavelló al psiquiàtric compta amb altres espais com l’àrea d’Administració, les cuines i magatzems, el parc mòbil i els dos pavellons que han quedat buits i per als que es buscarà un ús de cara al futur.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment