wheat-995055_960_720L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l’assignació d’una partida de 6.000 euros per a totes aquelles persones i famílies celíaques de la localitat afectades per la seua intolerància al gluten amb l’objectiu d’alleujar els costos que suposen per a les mateixes la compra d’aliments o productes. Els beneficiaris d’aquestes ajudes públiques han de demostrar que estan afectades per aquesta intolerància i al mateix temps justificar la compra dels productes que poden ingerir.

La decisió de l’equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida compleix l’acord del ple de juliol de 2016 en el qual es va adoptar la redacció de les bases reguladores per a la concessió de les subvencions amb càrrec als pressupostos de 2017 per atendre totes les famílies afectades per la intolerància al gluten del municipi la cistella de la compra augmenta de preu notablement amb l’adquisició d’aliments i productes apropiats.

Les bases reguladores elaborades pel consistori estableixen que es podran acollir a aquesta línia d’ajuts les persones físiques per si mateixes o per a la seua unitat familiar -a partir d’una o més persones-els membres convisquen en un mateix domicili.

Així, entre els requisits s’exigirà que un dels membres de la unitat familiar haurà d’acreditar la intolerància al gluten a través d’un informe mèdic, estar empadronat a l’Ajuntament de Riba-roja, trobar-se al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i l’Agència Tributària, a més de la documentació prevista a la convocatòria de concessió.

Les prestacions previstes en les bases reguladores s’acompanyaran d’una campanya de difusió a la localitat -mitjans informatius i xarxes socials- amb l’objectiu d’assolir el major impacte possible entre “les persones celíaques, els familiars o les associacions”, i un impuls de les accions per descobrir nous diagnòstics amb aquesta patologia a Riba-roja de Túria i una normalització dels aliments que aquests pacients poden ingerir en la seua vida quotidiana. El propòsit passa per conèixer amb més profunditat els problemes que pateixen diàriament aquestes persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment