progrmacion 1La nova temporada del Teatre Escalante estarà marcada per la renovació. En tots els sentits. Tant en la gestió, com en la programació, tant en el fons com en la forma, tant en les sales com en l’Escola.

Aquesta temporada 2017-2018 és la primera programada per complet pel seu director artístic, Josep Policarpo. L’objectiu del nou gestor és el de la regeneració del concepte de teatre públic, tant en el model de gestió com en la línia artística.

El primer propòsit passa per posar tots els mecanismes al servei de l’augment de públic i que el Teatre Escalante responga a les seues necessitats. Per a fer-ho possible han reforçat profundament tots els instruments de comunicació i, especialment, l’atenció a tota la comunitat escolar.

El segon extrem implica la vàlua contrastada dels espectacles previstos. El plat fort de la temporada seran les tres produccions pròpies que tindran una ampla repercussió sobre els professionals valencians de les arts escèniques. Són tres propostes de gran format, immerses en la renovació estètica i amb la voluntat de fer un teatre més pròxim a la nostra realitat social.

Dona i inclusió social

Dos eixos transversals recorren tota la programació, la inclusió social i la igualtat de gènere. En diverses de les propostes es llança una mirada al fet diferencial, a la diversitat racial, lingüística i de gènere. “Al cap i a la fi, l’objectiu últim és inculcar l’afició al teatre entre els xicotets i la formació d’un espectador amb consciència crítica”, esgrimeix Policarpo.

Les dues noves produccions pròpies d’aquesta temporada, Pi de OtraDanza, i Les 7 diferències, de El Pont Flotant, són dos bons exemples d’aquest propòsit. Totes dues companyies es caracteritzen per l’experimentació i l’ús de nous llenguatges. Els seus processos de producció són llargs i minuciosos, i les seues temàtiques, pròximes a la realitat social.

Completa el cicle de produccions pròpies la reposició de l’1 al 21 de desembre de L’home invisible en el Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts. Aquesta adaptació a càrrec de La Pavana Companyia Teatral del clàssic literari d’H. G. Wells compta amb cançons i música en directe.

Mitja dotzena d’espais, 169 funcions

Aquesta edició estarà marcada per la itinerància del projecte Escalante. A l’espera de comptar amb seu pròpia després del tancament per ruïna de l’edifici situat en el carrer Landerer, la programació estarà repartida entre sis espais diferents, que s’han triat atenent a les necessitats de cada producció o cicle.

La programació consta de tres produccions pròpies i cinc cicles que sumen un total de 169 funcions, 133 escolars i 36 familiars. Cal subratllar que l’oferta augmenta en tres representacions més que l’any passat.

A dia de hui ja han contactat amb Teatre Escalante 270 centres escolars de la província de València. El número de reserves fetes és de 20.640, la qual cosa suposa un percentatge d’ocupació del 76% sobre el total ofert per a tota la temporada.

Formació contínua

La nova direcció concep el projecte Escalante com una iniciativa integral, la qual cosa passa per redefinir els plans d’estudis de la seua escola de teatre. Així, a més de la continuïtat de l’Escoleta, destinada a cursos per a menors de 17 anys, i de l’oferta d’un programa social amb cursos assequibles per a persones amb diversitat funcional i per a dones amb perill d’exclusió i víctimes de violència de gènere, aquesta temporada es consolida la formació contínua de professionals de les arts escèniques.

El programa consta de tallers mensuals i de cinc seminaris intensius d’una setmana amb professionals contrastats que desenvolupen la seua activitat fora de València. El taller actual és de clown i està sent impartit per Patrícia Pardo. Al novembre, els tocarà el torn a Carles Sanjaime i a Toni Miso, que oferiran un taller de vers. Al desembre prendrà el relleu Francesc Fenollosa, que formarà als alumnes en doblatge. Quant als seminaris, el primer serà impartit per Manuel Dueso al novembre.

“Amb aquesta fórmula, els interessats poden accedir a una formació contínua, amb un canvi d’assignatura mensual, o bé entrar i eixir al llarg de l’any en funció dels seus interessos. Així donem la possibilitat de reciclatge a gent que ha acabat fa poc de formar-se i als quals els costa més incorporar-se en el món laboral”, valora el director de l’Escola Andrés Poveda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment