ecoparque-betera2La Diputació de València, a través de l’Àrea de Medi Ambient, destinarà 223.852 euros a sufragar actuacions de modernització en la recollida i la gestió selectiva dels residus al Consorci València Interior V3, el qual presta servei a 61 municipis de les comarques del Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Plana d’Utiel-Requena, Els Serrans i el Racó d’Ademús.

Els usos que va a poder realitzar el Consorci amb aquesta aportació del Pla de Millora d’Ecoparcs resulten molt diversos i podrà escometre accions que més s’ajusten a les seues necessitats.

No obstant això, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha avançat que les principals actuacions “aniran relacionades amb la informatització de les xarxes d’ecoparcs, que permetran, entre altres qüestions, la implantació d’equips que incentiven econòmicament a la ciutadania en la recollida selectiva de residus”.

També es podran fer servir aquests recursos per millorar els processos de gestió i tractament dels residus, adquirir equipament o terrenys –tant pel que fa a les plantes de tractament com als ecoparcs–, o per a la millora dels accessos.
Seguint en aquesta línia de modernització, els recursos es podran invertir en adquirir ecoparcs mòbils amb tecnologia solar, així com adaptar les infraestructures existents a les energies renovables o escometre actuacions d’accessibilitat de les instal·lacions, entre d’altres.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha subratllat que aquest 1,2 milions de la Corporació provincial, unit al 1.290.000 euros que aportarà el seu departament, suposa la primera inversió econòmica destinada als Consorcis per part de les administracions públiques valencianes en els darrers 10 anys, ja que fins ara era la ciutadania la que assumia tot el pes de la gestió de residus amb el pagament de les respectives taxes.
Qui més recicla, menys paga
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha destacat que mitjançant la presentació d’aquest Pla “aconseguim donar un impuls inversor perquè les infraestructures oferisquen una millor resposta a les necessitats de la ciutadania i davant la preservació del medi ambient”.

Josep Bort ha detallat que el repartiment de l’1,2 milions d’euros que aporta la Diputació a aquest Pla de Millora d’Ecoparcs es distribuirà entre els cinc Consorcis de Residus que operen a les comarques de València “atenent a criteris estrictament objectius”. En concret, aquests paràmetres seran el volum de població a la qual presten servei; la participació de la Diputació de València en el Consorci; l’òptima gestió dels residus mitjançant la comptabilització del rebuig a l’abocador; la col·laboració o no amb altres Consorcis; i la disponibilitat d’infraestructures com a símptoma de bona gestió.

Aquest procés de modernització i digitalització del servei de tractament i recollida dels residus sòlids urbans “permetrà documentar el volum i la freqüència amb què cada usuari recicla, introduint bonificacions fiscals i reduccions en les taxes abonades per la ciutadania en funció de la seua contribució al reciclatge. Qui més recicle, menys pagarà”, ha apuntat Josep Bort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment