PLA_ESCOLES_02El nou pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, Edificant, contempla una aliança entre la Generalitat i els Ajuntaments per a agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa de noves infraestructures educatives.

Edificant, presentat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha sigut creat com un “pla de xoc contra els barracons” i preveu una inversió superior als 700 milions d’euros per a la construcció de més de 200 col·legis i instituts i la reforma d’altres 500.

Contempla que siguen els ajuntaments interessats els que, de forma voluntària, s’adherisquen al pla i realitzen el projecte, la contractació i la certificació de l’obra, mentres que la Generalitat es farà càrrec del cost econòmic de les infraestructures educatives.

Ximo Puig ha destacat que l’Educació és la “millor política econòmica i social que pot tindre un govern”, i ha al·ludit a la importància d’aquesta “aliança més profunda” entre la Generalitat i els Ajuntaments de la Comunitat “per tal d’aconseguir allò que a soles” es tardaria més.

Per la seua banda, Vicent Marzà ha subratllat que el pla és un instrument que ajudarà a ser més eficients i crear millors infraestructures i aules més dignes sumant els esforços de les distintes administracions.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment