PLA_ESCOLES_02El nou pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, Edificant, contempla una aliança entre la Generalitat i els Ajuntaments per a agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa de noves infraestructures educatives.

Edificant, presentat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha sigut creat com un “pla de xoc contra els barracons” i preveu una inversió superior als 700 milions d’euros per a la construcció de més de 200 col·legis i instituts i la reforma d’altres 500.

Contempla que siguen els ajuntaments interessats els que, de forma voluntària, s’adherisquen al pla i realitzen el projecte, la contractació i la certificació de l’obra, mentres que la Generalitat es farà càrrec del cost econòmic de les infraestructures educatives.

Ximo Puig ha destacat que l’Educació és la “millor política econòmica i social que pot tindre un govern”, i ha al·ludit a la importància d’aquesta “aliança més profunda” entre la Generalitat i els Ajuntaments de la Comunitat “per tal d’aconseguir allò que a soles” es tardaria més.

Per la seua banda, Vicent Marzà ha subratllat que el pla és un instrument que ajudarà a ser més eficients i crear millors infraestructures i aules més dignes sumant els esforços de les distintes administracions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment