Vicent-Sorli1112-150x150OPINIÓ
Vicent Sorlí, militant socialista

L’assassinat, a Sarajevo, el 28 de juny de 1914, de l’arxiduc Francisco Fernando, en mans d’un nacionalista serbi, va ser un dels desencadenants de la Primera Guerra Mundial.

El sorgiment del Partit Nacionalsocialista a l’Alemanya amb un ideari polític que combinava el nacionalisme típic de la dreta burgesa alemanya amb el socialisme de l’esquerra, font la causa principal de la Segona Guerra Mundial.

Tal vegada per aquests motius i perquè en eixos anys s’estava duguent a terme la terrible guerra dels Balcans, amb una connotació clarament nacionalista, François Mitterrand davant el Parlament Europeu, a l’any 1995, en el seu discurs va dir: “el nacionalisme és la guerra, la guerra no sols és el passat, pot ser el nostre futur, i ara són vostès, senyores i senyors diputats els guardians de la nostra pau, de la nostra seguretat i d’eixe futur”.

Pense, que a hores d’ara, hauríem de fer una reflexió i prendre en consideració, tots aquests fets i altres relacionats amb els nacionalismes i seure tranquil·lament a dialogar.

Ens ha tocat viure en un món cada vegada més global i a un territori, on hi ha un projecte polític que es diu Europa, que si bé és cert que no funciona com caldria fer ho, sí que és veritat que entre tots tenim l’obligació de fer realitat eixa Europa que enyorem, l’Europa social, la de les persones.
En aquests moments decisius, en aquesta part d’eixa Europa, on hi ha una mena d’eclosió de banderes de tot tipus, colors i mides, unes penjades als balcons i altres a l’esquena, ens hauríem d’adonar-se què cap d’eixes banderoles abriguem. L’únic tros de tela que proporciona calor i esperança és el que els voluntaris de l’ONG utilitzen per envoltar eixos cossos, hipotèrmics dels immigrants que en pasteres i arriscant l’únic que tenen, la seua pròpia vida, arribem a les platges d’esta part d’Europa, on per cert no sabem que ací hi ha un grup de gent, que està empenyorada amb raó o sense ella, en ficar-los més fronteres.
La mar és de tots, Europa també hauria de ser-ho.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment