Captura de pantalla 2017-10-19 a las 11.07.31EFE. Diversos membres del partit d’ultradreta España 2000 han comès un escrache davant el domicili de la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, amb càntics i una pancarta a favor de la unitat d’Espanya, i l’han retransmès en directe a través d’una xarxa social .

Al escrache, com aquest partit defineix l’acció portada a terme ahir a la nit, es pot veure a diverses persones després d’una gran bandera d’Espanya amb les cares tapades amb màscares de la pel·lícula “Scream” mentre un d’ells corea lemes i càntics populars a través de un megàfon.

El cap de gabinet d’Oltra ha gravat amb el seu telèfon mòbil aquesta acció d’assetjament i en el seu vídeo identifica la persona que porta aquest megàfon com José Luis Roberto, líder d’Espanya 2000 a València.

Segons informa el diari Levante-EMV, quan la Policia Local va arribar al lloc dels fets el escrache ja havia finalitzat i no quedava cap de la vintena de persones que l’havia protagonitzat.

Oltra denunciarà la “intimidació” patida a casa per part de “feixistes”

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, presentarà una denúncia pel “acte intimidatorio” que va patir anit davant el seu domicili per part d’un grup de “feixistes” per considerar que “açò gens va tenir a veure amb el dret d’expressió ni el de reunió”.

13479547wEn declaracions als mitjans abans de l’inici del ple dels Corts, Oltra ha agraït la labor de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i ha subratllat la necessitat de “defensar-se amb les eines de l’Estat de dret”.

“Hi havia persones conegudes, com José Luis Roberto -capdavanter del partit ultradretà Espanya 2000-, una persona perillosa, vinculada al feixisme a València des de fa anys, amb connexions terribles, no solament ideològiques, i jo per descomptat vaig a protegir a la meua família, també a tots els qui volem viure en llibertat”, ha apuntat Oltra.

La vicepresidenta ha agraït, també, les trucades rebudes per part del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, amb qui va mantenir, segons ha explicat, “una conversa molt edificant sobre la contundència amb la qual s’ha d’actuar contra els feixistes”.

Preguntada per si creu que el escrache que va patir anit -difós en directe per internet per Espanya 2000- pot ser un “ressò de l’actual tensió política”, Oltra ha respost: “El missatge als partits és que vagen amb compte de no contribuir a embravir al feixisme”.

Al seu judici, “quan es fan determinades identificacions, quan es radicalitza el missatge o es denigra a un altre partit col·locant-li en una posició en la qual no està, es col·loca la diana perquè el feixisme dispare. Cap partit ha d’alimentar al feixisme”.

Sobre el succeït anit davant el seu domicili, Oltra ho ha qualificat de “intent d’intimidació per part d’uns feixistes que es van plantar” en la porta de la seua casa “amb màscares”. “Pensem que tenia a veure amb Halloween, però no era així. Van posar l’himne, a Manolo Escobar (en un altaveu), i em vaig adonar que era un acte intimidatorio, vaig tancar les finestres i vaig apagar les llums. Vaig dir als meus fills que no era una festa”.

“Hi ha una sèrie de persones vinculades a la ideologia feixista que es creuen amb dret a amenaçar i intimidar solament perquè no els agrada com pensen; açò en democràcia no cap”, ha assenyalat.

Per a la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i coportaveu de Compromís, ella és “una persona accessible” i la seua agenda “és pública”, qualsevol pot transmetre-li “el missatge que vulga” però el missatge d’ahir “era clar”: “Sabem on vius i on està la teua família, perquè sàpia que em poden fer mal”.

En aquest sentit, ha agregat: “Açò m’ha servit per a dir-li als meus fills que en democràcia a voltes hem de defensar la nostra llibertat. El meu fill major em va preguntar si açò era la política; li vaig dir que no, però que a voltes les persones lliures hem de defensar la nostra llibertat”.

Per açò, Oltra ha reivindicat anar pel carrer “amb el cap ben alt” i ha assenyalat que “les aigües es divideixen entre demòcrates i no demòcrates, i ací és on està la línia divisòria” per a afegir: “Cabem tots en democràcia i llibertat, no caben els qui es creuen amb dret d’amenaçar o agredir”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment