13484634wEFE. LA mitjà marató de València es disputarà diumenge amb l’objectiu de batre el rècord de la prova establert el 2014 per Abraham Cheroben (58:48) en categoria masculina i per Peter Jepchirchir (1:07:09) en la femenina el 2016, van assenyalar fonts de l’organització.

Per a la mitja marató València Trinidad Alfonso s’espera l’afluència de més de 14.000 esportistes, amb un nou rècord de participants que provindran de vuitanta nacionalitats i entre els quals destaca l’increment del percentatge de dones entre els inscrits.

Precisament en la competició femenina es troben alguns dels reclams de la prova, ja que al costat de Joyceline Jepkosgei (1:04:52), seran a la línia de sortida l’etíop Worknesh Degefa Debele (1:06:14 de marca personal) o la també kenyana Fancy Chemutai (1:06:58).

Per part espanyola hi haurà la millor representant en la prova de marató del passat Mundial de Londres, Marta Esteve, i la campiona d’Espanya de 10.000 metres Trihas Gebre, que intentarà rebaixar els 01:03:46 que va marcar en aquesta distància en 2011.

Per la seua banda, en categoria masculina destaca l’atleta de Bahrain Abraham Cheroben, millor marca mundial de l’any amb 58:40 aconseguit a Copenhaguen el setembre.
Al costat d’ell cal tenir en compte la presència dels kenyans Vicent Rono (59:27 enguany) i Mathew Kisorio, el marroquí Mustapha El Aziz (59:29 a València en 2016) o el neozelandès Jack Robertson (1.00: 01 el 2017).

Per part espanyola destaquen els noms de Juan Antonio Pérez, que debutarà en la distància, de Aelemayehu Bezabeh o de Hassane Ahouchar.

Entre els reptes d’aquesta edició es troba també superar els cinc corredors per baix de l’hora de la passada edició, en la qual van arribar a la meta 11.697 participants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment