exaltacio 28Dissabte va tenir lloc l’acte més important i solemne del col·lectiu faller: l’Exaltació de les Falleres Majors de Bétera 2018. Un esdeveniment que anuncia que les festes de Sant Josep estan ja a la volta de la cantonada. Luisa Motilla, Fallera Major, i Andrea Peinado, Fallera Major Infantil, s’han convertit en cinquenes falleres majors de la història de Bétera, una localitat en què les falles se celebren des de fa més de 40 anys.

La vesprada va començar amb la recollida de les dues protagonistes que van lluir vestits del Segle XIX en colors pastel. Andrea Peinado va escollir el rosa i Luisa Motilla un agradable verd clar. Les dos es van mostrar contentes, nervioses i molt emocionades i van estar acompanyades per amics, familiars i membres de les seues respectives comissions.

La primera parada va ser al Castell de Bétera on van signar en el llibre d’honor. Després es van dirigir a Casa Nebot on van rebre als representants de les juntes locals convidades. A les 18.30 hores començava a l’escenari de la Casa de la Cultura el solemen acte de l’Exaltació.

Andrea Peinado no va poder reprimir les llàgrimes en ser rebuda entre aplaudiments i ser nomenada Fallera Major Infantil de Bétera. La regidora de Festes, Raquel Puig, li col·locava la banda que lluirà allà on vaja l’any vinent. Minuts després feia entrada Luisa Motilla amb un gran somriure. Era el Tinent d’Alcalde, Enric Álvarez, l’encarregat d’imposar-li la banda.

Pocs minuts després arribava la recentment nomenada Fallera Major de València, Rocío Gil, que va ser rebuda a l’entrada del Palauet pel regidor José Rodado. La màxima representant de les falles va entrar a l’auditori amb el públic en peu, va felicitar Luisa i Andrea i va rebre la insígnia del poble de Bétera.

Enguany el mantenidor de l’acte ha sigut Antonio Goig, Vicepresident de la Junta Local d’Alzira, qui va dirigir unes afectuoses paraules a les protagonistes. Emilio José Estornut, amic de Luisa, també va voler estar present en aquest acte recordant la vida fallera de Luisa.

Per finalitzar van ser elles, Andre primer i Luisa després, les encarregades de dirigir-se al públic sobretot per agrair l’afecte rebut per tots els veïns i veïnes de Bétera, així com per adquirir el compromís amb els fallers i falleres del municipi de representar-los el millor possible durant aquest emocionant exercici que ja ha començat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment