20171023_104610La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat la posada en marxa de la campanya per fer front a la grip durant la temporada 2017-2018. Muntón ha assenyalat que “ja s’han activat els més de 1.700 punts de vacunació que des del passat 17 d’octubre han estat rebent les noves dosis de vacunes”.

Per a la campanya d’aquest any, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adquirit 750.000 dosis de vacunes antigripals, de les quals 388.400 dosis són per a València.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana s’ha estalviat aquest any més de 500.000 euros en la compra de vacunes tot i haver adquirit major nombre de dosis. Si l’any passat es va gastar 2.678.400 euros en la compra de les 750.000 vacunes, aquest any la despesa ha estat de 2.168.400 euros, i s’han adquirit el mateix nombre de dosis (750.000) més les vacunes extres (37.500).

Població de risc

Segons ha assenyalat Carmen Montón, “des de Sanitat s’està fent especial èmfasi en vacunar la població de risc, en concret als més grans de 64 anys. L’objectiu és anar incrementant el percentatge de vacunació en els diferents grups de risc ja que està demostrat que és la millor manera de fer front al virus de la grip i evitar possibles complicacions, i més quan es tracta de població vulnerable que pugui patir altres patologies”.

El professionals sanitaris i les dones embarassades són també grups de risc que cada vegada estan més conscienciats segons les xifres.

Reforços de llits i personal 

La Conselleria de Sanitat té previst ia un Pla de Contingència per fer front a la pressió assistencial davant l’arribada de la grip. A la Comunitat Valenciana, l’onada sol iniciar-se a principis de gener i l’epidèmia aconsegueix el seu bec unes quatre o sis setmanes després, a finals de gener o principis de febrer. En tot cas, estan previstes ia les mesures que s’activarien immediatament en cas de necessitat.

En aquest sentit, es preveu la possibilitat de comptar amb més de 500 llits addicionals per absorbir l’impacte assistencial en els diferents centres públics. També es contempla la contractació de fins a 132 persones i 1.364.000 euros per cobrir aquests contractes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment