03 (1 de 1)Augusto Sevilla del partit Asamblea Bétera Ciudadana (ABeC) és des de maig de 2015, moment en què va entrar a formar part del nou equip de govern municipal al costat de Compromís i PSOE, el regidor encarregat de les àrees de Comerç, Mercat, Indústria, ADL, Consum, Ocupació i Noves Àrees d’Ocupació. Després de més de dos anys de treball hem volgut parlar amb ell sobre els seus avanços al capdavant d’aquestes delegacions, els èxits i les coses que encara queden per fer en el que resta de legislatura.

Betera.com: Augusto, ja portem més de dos anys de legislatura… Com està sent la teua experiència com a regidor?

Augusto Sevilla: Sóc regidor per primera vegada i aquesta legislatura és la meua primera incursió en la política. No em considere un polític sinó un ciutadà de Bétera fent política, i estic vivint moments de satisfacció quan s’aconsegueixen objectius beneficiosos per als ciutadans de Bétera, però també moments de molta frustració quan t’adones que no pots dur a terme tot allò que m’agradaria fer per obtenir millors resultats per al nostre poble, sobretot pels impediments que regula la “Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local”, més coneguda per la “llei Montoro”, la qual ha reduït molt les competències i autonomia dels ajuntaments, sent una de les més afectades la regidoria d’Ocupació, que és una de les àrees que gestione.

B.com: Gaudeix de bona salut el pacte de govern de Compromís, PSOE i ABeC?

A.S: Sí, la veritat és que pense que aquest equip de govern reflecteix clarament que és un equip: totes aquelles decisions importants per al poble de Bétera no es prenen únicament per part del responsable de la delegació sinó que es prenen entre tots, previ debat. Per descomptat hi ha vegades que hi ha opinions diferents però el debat i el continu diàleg sempre enriqueix i aconseguim d’aquesta manera el millor per Bétera. I per descomptat, reconéixer i agrair l’enorme treball que estan fent tots els meus companys. 

B.com: Com qualificaries la teua tasca al capdavant de les regidories de les quals ets responsable? 

A.S: Crec que és una cosa que no hauria de valorar jo, sinó els ciutadans de Bétera. Personalment crec que anem en la direcció que ens vam marcar al principi de la legislatura. Inicialment vam fer un estudi i anàlisi de la situació que hi havia al moment de la nostra arribada i vam realitzar els canvis necessaris per a arribar a complir els objectius que resultaren més beneficiosos per a les persones del nostre municipi.

Augusto Sevilla plenoB.com: En què s’està treballant en l’àrea de Comerç en aquests moments?

A.S: Actualment estem preparant les campanyes comercials de cara al que ens resta d’any, ho estem fent com sempre al costat de l’associació de comerciants, els quals representen una gran quantitat i varietat de l’excel·lent comerç local, i sempre aporten grans idees per al treball en equip que estem realitzant en aquesta legislatura. Com no podria ser d’altra manera, des d’aquí m’agradaria agrair-los el treball i, sobretot, el temps que altruistament dediquen per organitzar les campanyes comercials del municipi.

Des d’esta regidoria tenim molt clar que hem de fomentar l’associacionisme (i fonamentalment el comerç local) per això totes les decisions que afecten aquests col·lectius les prenem en conjunt amb l’ACB. És veritat que de vegades sorgeixen diferents opinions, però sempre intentem aconseguir el millor per al nostre comerç.

Considere que seria molt interessant que també existira una associació local d’empresaris de la mateixa manera que n’hi ha de comerciants amb la qual poguérem compartir idees i opinions per millorar la indústria i les empreses locals.

B.com: Parlem de l’Agència de Desenvolupament Local… Per a qui encara no conega aquest servei, en què consisteix?

A.S: L’ADL té com a objectiu la promoció i el desenvolupament econòmic local. Abasta diferents àrees com Ocupació, Comerç, Indústria, Mercats i Consum, àrees de les quals he assumit jo. També compta amb la delegació de Turisme la qual gestiona el regidor Joano Baudes. 

Estem ubicats físicament a Casa Nebot, i fins allí poden acostar tots els ciutadans de Bétera per fer consultes i sol·licitar assessorament sobre ocupació, conéixer informació sobre el nostre comerç i empreses locals, o iniciar qualsevol activitat empresarial. També podem facilitar-los informació sobre el mercat municipal, realitzar reclamacions a la nostra OMIC o demanar informació turística sobre Bétera.

B.Com: Quins canvis s’han introduït en l’ADL en els últims dos anys?

A.S: Hem incorporat més mitjans humans i també materials a l’ADL, ja que considerem que aquesta mesura és fonamental per poder obtenir els millors resultats per al nostre municipi. Hem passat de tenir únicament 2 tècnics a comptar ara directament amb 2 tècnics, 2 administratius i 2 orientadors laborals a través de subvencions, ja que, com he dit al principi, la nefasta al meu entendre “llei Montoro” del Partit Popular, ens dificulta molt contractar personal amb recursos propis i ho fem a través de subvencions. També hem augmentat el nombre d’equips informàtics perquè les noves incorporacions puguen desenvolupar de manera més eficient i millor el seu treball.

B.com: Torn per parlar d’atur, com estan evolucionant les xifres de desocupació a Bétera?

A.S: Des de la nostra arribada la desocupació ha baixat en la nostra localitat, hem passat de 1699 a 1347 actualment, cert és que hem fet un gran esforç per aconseguir el major nombre de subvencions i hem dut a terme plans d’ocupació locals en 2015, 2016 i 2017 que han possibilitat que nombroses persones del nostre poble hagen pogut treballar durant alguns mesos, però, m’agradaria recordar que les competències en ocupació no són municipals la qual cosa ens limita en les nostres accions.

Augusto Sevilla 2B.Com: Quines mesures ha pres la regidoria d’Ocupació per ajudar a pal.liar l’atur a la nostra localitat?

A.S: Com ja he comentat, tot i la limitació de les nostres competències en ocupació, estem treballant per poder aconseguir el nombre més gran de projectes subvencionats tant de la Generalitat com de la Diputació. Els resultats estan sent molt bons actualment ja que hem aconseguit tot el que hem demanat. Aquestes subvencions de les que parle, més els plans d’ocupació locals que hem executat en aquests dos anys i mig que governem, ens han portat a una inversió en ocupació durant el 2016 de 812.434 euros, donant feina a 90 persones del nostre municipi i en el que ha transcorregut de 2017 de 1.289.919 euros, que ha donat feina a 150 persones.

B.com: S’estan creant llocs de treball a Bétera?

A.S: Aquesta és una dada difícil d’analitzar per part de l’Ajuntament, però si ens basem en l’augment de les llicències d’activitat, el descens de la desocupació, l’augment de comerços i empreses, podem dir que sí, s’està creant ocupació a Bétera. Encara que he de reconèixer que a un ritme menor del qual m’agradaria.

B.com: La formació està sent un aspecte molt important, és així?

A.S: , des de la nostra arribada ens vam posar a treballar en aquest aspecte, vam veure que el primer que havíem de fer era homologar diferents línies que ens permetés accedir a les diferents subvencions per dur a terme els tallers d’ocupació, on els alumnes alhora que es formen reben un salari. Vam realitzar una important inversió en material informàtic i mobiliari el que ha permès millorar la qualitat en la formació i s’ha passat de la pissarra de guix a la pissarra digital i del llapis i el paper als mitjans informàtics.

Hem aconseguit l’homologació de les diferents línies i això ens ha permés un avanç important pel que fa als tallers d’ocupació. Hem passat de tenir un taller amb 2 aules a un taller de 3 aules el que ens ha permés incrementar el nombre d’alumnes i personal docent. També hem posat en marxa el taller d’ocupació d’Avalem dirigit a la formació remunerada per a menors de 30 anys amb 2 aules més, de manera amb què comptem amb 50 alumnes a Bétera entre els dos tallers.

A diferència dels tallers anteriors que eren de 6 mesos, els actuals han passat a ser de 12 mesos. A més els alumnes obtenen un certificat de professionalitat. Altre punt important és que als tallers comptem amb diferents nivells, el que ha permés accedir a persones de diferent formació acadèmica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment