trabajo-betera31El Servei Valencià d’Ocupació i Formació -NouServef- ha resolt les ajudes i subvencions perquè els ajuntaments i entitats locals puguen contractar, fixant especial atenció tant als aturats majors de 50 anys com als majors de 30 anys que porten més d’un any en situació de desocupació.

Es tracta de dues subvencions que s’emmarquen en el pla Avalem Experiència posat en marxa pel Consell pensant en reduir les xifres d’atur en les persones de més de 30 anys i que permetran, segons ha destacat el conseller d’Economia i Ocupació, Rafa Climent, la contractació d’al voltant de 1.900 persones. En concret, el Servef ha resolt ja les ajudes als ajuntaments per a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada i a persones aturades de més de 30 anys d’edat.

En tots dos casos les persones contractades realitzaran obres i serveis d’interès general en l’àmbit del municipi que són contractats i els contractes que es formalitzen hauran de tenir una durada d’almenys sis mesos a jornada completa.

El secretari autonòmic d’Ocupació i responsable del Servef, Enric Nomdedéu, ha destacat en un comunicat que la inversió aproximada serà d’aproximadament 36 milions d’euros.
Així mateix, ha recordat que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació destinarà prop de 230 milions d’euros en polítiques d’ocupació per a lluitar contra les taxes d’atur que en l’actualitat estan suportant els majors de 30 anys, especialment els aturats de llarga durada de més de 50 anys.

“L’Administració és conscient que els majors de 50 anys representen un col·lectiu de difícil inserció laboral i per aquesta raó hem consensuat amb els agents socials un pla específic per a recolzar-los en la seua cerca d’ocupació”, ha assenyalat Nomdedéu.

Així, ha detallat que segons les dades de l’última EPA, hi ha 159.500 persones aturades que tenen més de 45 anys a la Comunitat Valenciana i ha destacat que, per primera vegada, l’Administració ha consensuat amb agents socials i econòmics un programa estratègic, que compta amb un pressupost total de 229 milions d’euros i que permetrà millorar les perspectives d’ocupació i la inserció laboral de les persones majors de 30 anys durant un període intensiu de tres anys, des de 2017 fins a 2019.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos aturades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment