13523082wEFE. La Guàrdia Civil d’Alacant ha desarticulat una banda dedicada al robatori de bicicletes de gamma alta “baix comanda” que eren portades a un receptador marroquina, veí d’Alacant, i enviades per peces al Marroc.

Els agents de la Guàrdia Civil de Sant Joan van començar una investigació a causa d’un notable increment en la sostracció de bicicletes, de gamma mitjana-alta, de l’interior de trasters, garatges i annexos d’habitatges de la zona, segons ha informat en un comunicat.

La Guàrdia Civil va descobrir que els autors dels robatoris vigilaven les propietats a les que tenien planejat accedir i que fins i tot arribaven a fer seguiments de particulars, propietaris de bicicletes de valor, que prèviament els havien sol·licitat “baix comanda”.

Posteriorment, aquests es desplaçaven en una furgoneta al domicili de la seua futura víctima i esperaven a que aquesta marxés, moment en el qual accedien a la vivenda, escalant el mur de protecció o forçant els garatges o trasters annexos. En qüestió de minuts, introduïen les bicicletes sostretes a la furgoneta i fugien del lloc.

Seguidament, es dirigien a un receptador, un marroquí que els comprava les bicicletes a un preu molt per baix del seu valor real, per enviar-les finalment al Marroc.

La Guàrdia Civil ha detingut sis persones, quatre d’ells espanyols de 34, 20 i 18 anys, i dos marroquins, de 30 anys, residents a Sant Joan ia Alacant. Als detinguts se’ls imputa de moment cinc delictes de robatori amb força, un robatori amb intimidació, un furt i un altre de receptació (als compradors de les bicicletes), i la investigació continua oberta ja que se sospita la seua participació en més d’un centenar de delictes comesos amb idèntic modus operandi.

Els detinguts ja han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat provisional amb càrrecs. A un d’ells se li imputen 237 delictes en els dos últims anys i ha estat detingut 18 vegades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment