13525977wEFE. El National Taiwan University Rànquing (NTU) i el Nature Index, dues rànquing internacionals que avaluen la qualitat de la investigació, han confirmat a la Universitat de València (UV) com a tercera i quarta millor institució acadèmica d’ensenyament superior d’Espanya, respectivament.

Segons ha informat la UV en un comunicat, per matèries i a escala europea i internacional, el campus valencià destaca en les àrees de Física i Química, on se situa en posicions capdavanteres. A més, segons el NTU, més conegut com Rànquing de Taiwan, la Universitat de València millora respecte a 2016 a escala mundial i se situa en el lloc 232 en la classificació global, mentre que és la 93 millor universitat d’Europa. A l’estat espanyol, només la superen les universitats de Barcelona.

Aquesta classificació, que s’actualitza cada mes d’octubre, publica resultats detallats en 6 camps de coneixement i 14 matèries, i classifica les universitats en funció del seu rendiment en termes de les seues publicacions científiques i citacions.

En Nature Index, una base de dades d’informació sobre investigadors i articles d’investigació bàsica publicats en 68 revistes d’alta qualitat científica en l’àrea de ciències naturals, la Universitat de València consta aquest any 2017 en la quarta posició en la classificació d’articles ponderada fraccionària.

Per matèries, el campus valencià és el segon a nivell espanyol en Química, tercer en Ciències de la Terra i Medi Ambient, i quart en Física. Els articles analitzats per Nature Index corresponen a 500 institucions d’ensenyament superior, i les 68 revistes incloses representen prop del 30% del total de citacions de revistes de ciències naturals.

Per la seua banda, en el Scimago-Institutions Rankings (SIR), un recurs per a l’avaluació d’universitats i d’institucions de recerca científica de tot el món, la Universitat de València ocupa la posició 326 a nivell mundial.

En aquesta classificació que analitza a 5.250 institucions, 2.966 d’ensenyament superior, el campus valencià ha avançat respecte a l’any 2016 de la posició vuitena a la sisena a escala espanyola, i de la 131 a la 121 a Europa.

Pel que fa al rànquing Center for World University Rankings (CWUR), la Universitat de València consta entre les 10 millors universitats del món en cinc matèries: Química Inorgànica i Nuclear, Biologia Reproductiva, Ciències de la Imatge i Tecnologia Fotogràfica, Física de Partícules i Teledetecció , en una classificació que analitza 26.000 institucions d’ensenyament superior.

Aquest fet situa el campus valencià entre les 100 millors universitats del món, en la posició 97, segons el nombre de matèries en les quals es posiciona entre les 10 millors del món.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment