13538097wEFE. La Policia Nacional ha detingut hui a Sagunt a un marroquí integrat en l’aparell de captació de Dáesh, dedicat a l’adoctrinament i trasllat de combatents jihadistes a la zona de conflicte.

El detingut, un home de 47 anys en situació irregular a Espanya, és el principal responsable de reclutar i enviar a l’Iraq al novembre de 2014 a un jove marroquí, de 26 anys, que residia amb la seua família a Sagunt, segons ha informat el ministeri de l’Interior.

Aquest jove va cometre un atemptat terrorista suïcida que va costar la vida a 33 soldats iraquians i va causar desenes de ferits amb un camió ple d’explosius tan sols mes i mig després de la seva arribada.

En el temps que tots dos van compartir a Sagunt, el mort dormia de manera habitual en el domicili de l’avui detingut, al qual proveïa de manera incessant de contingut i propaganda a favor dels objectius de l’organització terrorista Dáesh.

Després de protagonitzar comentaris d’exaltació de la figura del terrorista mort, segons la investigació, el detingut va continuar amb la seua tasca de captació i adoctrinament a persones del seu entorn amb qui es reunia sota estrictes mesures de seguretat.

A més, actuava com a referent a internet i instigador d’un grup de persones a qui oferia el seu habitatge per dur terme reunions en què visionaven material de caràcter radical, alhora que els facilitava rutes d’accés als continguts més reservats de Dáesh i instruccions per eliminar qualsevol rastre informàtic que representés un risc de poder ser detectats.

Amb les seues activitats d’adoctrinament, segons el ministeri de l’Interior, l’arrestat actuava com a caixa de ressonància dels missatges i instruccions que l’organització terrorista Dáesh llança als seus integrants per a una major difusió i consecució dels seus objectius. A més, “era un potent instigador capaç de crear el brou de cultiu idoni perquè cristal·litzen de manera efectiva en la ment dels nous adeptes la idea de cometre atemptats terroristes”.

El detingut mostrava una “personalitat asocial”, deduïda del seu aïllament i no integració pública que el portava a evitar tota mena de contacte amb aquelles persones que no professen la seua religió en els mateixos termes que ell.

La seua detenció ha sigut portada a terme per agents de la Brigada Provincial d’Informació de València i la Brigada Local de Sagunt de la Policia Nacional, sota la coordinació de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional. L’operació, que continua oberta, s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia d’aquest tribunal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment