finançament 2El saló de plens del Castell de Bétera ha acollit aquest mateix matí un acte de Compromís en què diputat del Congrés, Joan Baldoví, acompanyat per Àgueda Micó, coportaveu de Compromís, Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, Juan Ponce, Diputat a les Corts Valencianes, i Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, han presentat la campanya Per un Tracte Just.

Aquesta campanya, que recorre cada comarca valenciana, té com a objectiu explicar d’una manera clara i didàctica als veïns i veïnes dels municipis el infrafinançament que la Comunitat Valenciana està patint des de fa dècades per part de l’Estat Espanyol.

“La nostra renda per càpita és 12 punts per baixa de mitjana, tanmateix financem amb els nostres impostos a altres comunitats autònomes que són més riques que la nostra” ha explicat Joan Baldoví a Bétera.

El diputat de Compromís al Congrés ha insistit que la despesa de l’Estat per habitant és de 200 euros menys que a la resta del país “pel que si multipliquem aquets 200 euros per 5 milions d’habitants ens ixen 1.000 milions menys de finançament al l’any. Més de mil milions d’euros amb què el govern valencià podria construir escoles, alleugerir les llistes de Sanitat, pagar a les persones dependents més ràpidament i crear nous llocs de treball”.

finançament 3Tots els participants en aquest acte han insistit en la importància que els valencians i valencianes acudisquen el pròxim 18 de novembre a la manifestació convocada per reclamar a Madrid un finançament just.

“No s’entén que en aquesta manifestació participen sindicats, empresaris, societat civil i tots els partits polítics excepte el PP i Ciudadanos, que prefereixen parlar d’altres coses, la qual cosa és una vergonya”, ha denunciat Baldoví.

Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera: “tenim l’obligació de traslladar aquesta informació als veïns com administració més propera al ciutadà. Tenim l’obligació d’anar a la manifestació i reclamar un tracte just”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Li heu comentat a Joan Baldoví també el finançament i inversions del poble en les urbanitzacions??? La campanya per un Tracte Just ( que recolze totalment ) també afectarà a les urbanitzacions ??? També els explicareu als ciutadans de les urbanitzacions de forma clara i didàctica com feu el repartiment de despeses al poble???
    Ho espere així

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment