escoleta-municipal-de-beteraEl conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha explicat hui a les Corts Valencianes el pressupost 2018 del seu departament. La Generalitat hi destina 4.720 milions d’euros, la qual cosa suposa una pujada del 4,12 % respecte al 2017.

Per àrees, educació i investigació augmenta en un 3,9 %, fins als 4.546 milions, amb la finalitat de promoure millors condicions per al professorat, consolidar la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat, garantir aules dignes, abaixar les taxes universitàries i atraure el talent investigador.

Educació i investigació: més aules de dos anys gratuïtes

El pressupost reflecteix la major inversió en educació dels últims deu anys. La inversió per alumne augmenta un 18,7 % respecte a l’últim curs de l’antic Govern. El conseller Vicent Marzà ha volgut destacar que “es una inversió de quasi 1.000 euros per alumne; per tant, ja no estem a la cua de les autonomies quant a inversió per alumne i anem dignificant any rere any l’educació per als nostres xiquets i xiquetes malgrat l’infrafinançament estatal”.

La inversió en igualtat d’oportunitats per a l’alumnat és de 270 milions d’euros, que es tradueixen en transport escolar, beques menjador, Xarxa Llibres, educació especial, Bo Infantil i beques universitàries.

En aquest apartat cal destacar una nova empenta a l’etapa educativa de zero a tres anys. Mitjançant l’augment del Bo Infantil als 42 milions d’euros, s’aconseguirà que en el curs 2018-2019 totes les aules de dos anys de les escoletes municipals siguen gratuïtes.

Són un total de 248 escoletes municipals les que ofereixen ensenyament de dos a tres anys, 59 de les quals estan a les comarques d’Alacant; 21, a les comarques de Castelló, i 168, a les comarques de València. Segons el conseller Marzà: “La nostra intenció és incrementar curs a curs l’alumnat matriculat en l’etapa zero a tres, que en l’actualitat ja supera els 40.000 alumnes”.

A més, l’augment del pressupost del Bo Infantil permetrà el pròxim curs millorar les ajudes per als trams d’edat de zero a un i d’un a dos.

Un altre aspecte destacat és l’eix de les infraestructures educatives: es té previst destinar-hi 213 milions d’euros el 2018, 80 milions més que el 2017. Aquest pressupost engloba el pla Edificant amb els ajuntaments i el Servei d’Infraestructures Escolars de la Conselleria.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment