escoleta-municipal-de-beteraEl conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha explicat hui a les Corts Valencianes el pressupost 2018 del seu departament. La Generalitat hi destina 4.720 milions d’euros, la qual cosa suposa una pujada del 4,12 % respecte al 2017.

Per àrees, educació i investigació augmenta en un 3,9 %, fins als 4.546 milions, amb la finalitat de promoure millors condicions per al professorat, consolidar la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat, garantir aules dignes, abaixar les taxes universitàries i atraure el talent investigador.

Educació i investigació: més aules de dos anys gratuïtes

El pressupost reflecteix la major inversió en educació dels últims deu anys. La inversió per alumne augmenta un 18,7 % respecte a l’últim curs de l’antic Govern. El conseller Vicent Marzà ha volgut destacar que “es una inversió de quasi 1.000 euros per alumne; per tant, ja no estem a la cua de les autonomies quant a inversió per alumne i anem dignificant any rere any l’educació per als nostres xiquets i xiquetes malgrat l’infrafinançament estatal”.

La inversió en igualtat d’oportunitats per a l’alumnat és de 270 milions d’euros, que es tradueixen en transport escolar, beques menjador, Xarxa Llibres, educació especial, Bo Infantil i beques universitàries.

En aquest apartat cal destacar una nova empenta a l’etapa educativa de zero a tres anys. Mitjançant l’augment del Bo Infantil als 42 milions d’euros, s’aconseguirà que en el curs 2018-2019 totes les aules de dos anys de les escoletes municipals siguen gratuïtes.

Són un total de 248 escoletes municipals les que ofereixen ensenyament de dos a tres anys, 59 de les quals estan a les comarques d’Alacant; 21, a les comarques de Castelló, i 168, a les comarques de València. Segons el conseller Marzà: “La nostra intenció és incrementar curs a curs l’alumnat matriculat en l’etapa zero a tres, que en l’actualitat ja supera els 40.000 alumnes”.

A més, l’augment del pressupost del Bo Infantil permetrà el pròxim curs millorar les ajudes per als trams d’edat de zero a un i d’un a dos.

Un altre aspecte destacat és l’eix de les infraestructures educatives: es té previst destinar-hi 213 milions d’euros el 2018, 80 milions més que el 2017. Aquest pressupost engloba el pla Edificant amb els ajuntaments i el Servei d’Infraestructures Escolars de la Conselleria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment