bty

Foto: Diputació de València

El Museu de Prehistòria de València, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, s’uneix cada any a la celebració de la Setmana de la Ciència, cita a nivell europeu que a Espanya es canalitza a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

L’objectiu de les activitats, que es realitzen durant tota aquesta setmana, és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’investigar, innovar i divulgar la ciència, sobretot en el cas dels més menuts, potser, els futurs investigadors.

El departament de Restauració del Museu de Prehistòria participa amb una activitat divulgativa fins al  proper diumenge, 12 de novembre, a través de la qual dóna a conèixer la tasca que es realitza al laboratori, lloc que excepcionalment obri les seues portes al públic.

El centre ha programat diverses visites guiades per als alumnes dels centres educatius, perquè aquests puguen veure de prop com es desenvolupen els treballs a càrrec dels “metges de les obres d’art”, que realitzen una completa tasca de diagnòstic i estudis preliminars, la intervenció, i els treballs de conservació preventiva.

Els grups d’alumnes que han inaugurat aquestes visites han estat del Col·legi San Juan Bosco de València i el Col·legi del Carmen de Bétera. La restauradora del Museu de Prehistòria, Trinidad Pasies, ha explicat al laboratori els motius pels quals es restaura una peça i l’objectiu de respectar i millorar l’estat estètic i la conservació de la mateixa.

A més dels col·legis, la restauradora del centre expositiu realitzarà una visita guiada per al públic en general el mateix 12 de novembre, entre les 12:00 i les 14:00 hores, sense necessitat d’efectuar reserva prèvia. Oportunitat perquè un reduït grup d’afeccionats o curiosos puguen gaudir d’aquest backstage del museu.

Científics vocacionals

Durant la Setmana de la Ciència el públic que acudisca a les visites guiades al laboratori, on es desenvolupen els treballs d’intervenció, podran veure diferents materials com la ceràmica, el metall, l’os o la pedra, entre d’altres.

Es tracta d’una activitat que persegueix conscienciar els visitants de la importància de la conservació del Patrimoni a través del treball dels restauradors que desenvolupen una disciplina vocacional que requereix de grans dosis de paciència, però que recompensa àmpliament els esforços invertits.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment