13563428wEFE. Un home de 69 anys ha sigut detingut a Valladolid com a suposat autor de sis delictes d’abusos sexuals contra xiquetes menors en aquesta capital, Sevilla, Saragossa i València, amb les quals tractava de concertar cites en els voltants dels centres escolars on estudiaven.

L’ara detingut s’apropava a les xiquetes, amb edats compreses entre els 10 i 13 anys, i els entregava un paper amb el seu número de telèfon perquè li cridaren i on els deia que li agradaven molt, encara que mai va aconseguir el seu objectiu, han informat avui fonts policials.

Tot i que l’home no va aconseguir abusar sexualment d’elles, una reforma del Codi Penal de 2015 indica en el seu article 183 que un delicte d’abús sexual és també aquell en el qual una persona intenta contactar amb menors amb una clara intencionalitat d’abusar de ells, encara que no ho aconseguisca.

“El que a través d’Internet, del telèfon o de qualsevol altra tecnologia de la informació i la comunicació contacte amb un menor de tretze anys i propose concertar una trobada amb el mateix per tal de cometre qualsevol dels delictes contra menors descrits en els articles 178 a 183 i 189, sempre que aquesta proposta s’acompanye d’actes materials encaminats a l’acostament, serà castigat amb la pena d’un a tres anys de presó o multa de dotze a vint-sense perjudici de les penes corresponents als delictes contra menors si és el cas comesos”, diu aquest article.

La investigació que ha culminat amb la detenció de l’acusat es va iniciar el passat mes a Valladolid arran de la denúncia formulada per la mare d’una xiqueta que li va explicar el cas.
Se li imputen sis delictes similars ocorreguts a Valladolid, Sevilla, Saragossa i València, segons les mateixes fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment