carrer betera IBIEl PP de Bétera exigeix al govern local que es pose en marxa una moció aprovada el passat 3 de juliol en què se sol·licitava la baixada de l’IBI per als veïns de Bétera. La iniciativa va ser presentada de manera conjunta per els populars, Mas Camarena-CUBE, C’s i el regidor no adscrit, Pedro Gallén. Compromís, PSOE i ABeC van votar en contra de la moció al·legant la falta d’un informe financer que garantira la sostenibilitat financera de la mesura.

En el seu moment el PP defensava que “a causa de la situació actual de recuperació econòmica per part de l’Ajuntament amb un endeutament actual “zero” i un nivell de liquiditat de més de 14 milions d’euros, seria convenient realitzar aquesta rebaixa i beneficiar el ciutadà” .

Però, segons ha declarat la portaveu popular, Elia Verdevío: “Les mocions acaben en calaixos, i és vergonyós, perquè això vol dir enganyar al poble, enganyar aquells que acudeixen als plens ordinaris que esperen fins a última hora per escoltar el que es discuteix sobre elles perquè després s’agafen i es guarden en un calaix”.

A més ha lamentat que la feina de l’oposició “s’ha de prendre seriosament” i més concretament s’ha de treballar-se en “la rebaixa de l’IBI que formava part dels programes electorals de tots els partits i no s’està complint”.

En què consisteix la proposta aprovada?

Els grups municipals de PP, Mas Camarena-CUBE i C’s van aprovar que es rebaixara el tipus de gravamen de l’IBI en Béns Immobles Urbans del 0’58 actual al 0’52 i en Béns Immobles Rústics del 0’68 actual al 0’62. A més d’una bonificació del 100% de la quota íntegra de l’impost a famílies o persones sense ingressos en clar risc d’exclusió social i a les afectades per execucions hipotecàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment