13579572wEFE. Milers de valencians van reclamar dissabte un millor finançament per a la Comunitat Valenciana en una manifestació que va reunir sindicats, patronal, col·lectius socials i el Govern valencià.

La marxa, convocada pels sindicats CCOO i UGT i la patronal CEV -que han xifrat la participació en més de 60.000 persones-, va comptar amb el suport de la societat civil i representants de tots els partits, excepte el PP, i hi assitiren el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l’alcalde de València, Joan Ribó, entre d’altres.

Un grup de tabalet i dolçaina i dos gegants amenitzaren aquesta reivindicació en defensa d’un tracte just en el finançament i en les inversions que rep la Comunitat Valenciana de l’Estat, que va partir cap a les 18.00 hores des del carrer Guillem de Castro de València en un ambient festiu i amb nombroses senyeres.

La pancarta de la capçalera de la marxa, baix el lema únic “El poble valencià exigeix un finançament just”, lla van portar els dirigents sindicals Arturo León (CCOO-PV) i Ismael Saez (UGT -PV) i de la patronal CEV, Salvador Navarro, acompanyats de plataformes socials.

Una files més enrere, després d’una segona pancarta amb el mateix lema, Ximo Puig, Enric Morera, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; Joan Ribó, i representants dels partits a Les Corts (PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans) i el Congrés (Esquerra Unida), a excepció del PP, van reivindicar un finançament just.

El president de la Generalitat assegurava que és un dia “d’alegria i concòrdia entre els valencians en defensa de la Comunitat” i ha defensat que els valencians tenen dret a “visibilitzar” en tot el que els correspon.

Sobre l’absència del PP a la marxa, el també secretari general dels socialistes valencians va ssegurar que seran els que no estan els que hauran d’explicar per què “no estan a favor dels interessos dels valencians” i ha posat èmfasi que està present “la immensa majoria del poble valencià”.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va ressaltar que ha acudit a la convocatòria “gent que pensa diferent, sent diferent i vota diferent però hui tots a una veu reclamant el que és just per als valencians”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment