13587099wEFE. La ministra d’Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha demanat hui a “tots i cada un” dels ciutadans un compromís amb la gestió de l’aigua en el quint any de sequera a Espanya, que passa per fer un ús “més eficient, més rigorós i més solidari”.

Aquesta eficiència és necessària perquè, mentres no ploga, l’aigua disponible no falte per a les demandes de la població i es puga atendre en la mesura que es puga les necessitats de les activitats econòmiques, segons la ministra.

Abans d’inaugurar a València el quint Congrés de la Xarxa Espanyola de Dones en el sector pesquer, la ministra ha dit als periodistes que, amb menys recursos cada vegada, el primer és atendre les demandes de la població.

Amb aquest objectiu, el Govern fa un seguiment “vigilant” i s’anticipa i planifica mesures d’emergència perquè l’impacte de la sequera siga “el menor”. García Tejerina ha manifestat que el Govern ha estat responent a la situació de sequera dels últims anys i ha facilitat als agricultors que en les tres últimes campanyes inclús hagen pogut incrementar les seues produccions.

Segons la ministra, “s’han movilitzat” més de 350 hectòmetres cúbics, s’han invertit més de 85 milions d’euros en obres d’emergència i s’ha prorrogat el transvasament Tajo-Segura que en el seu moment “es va decidir que desapareguera”.

Ha assegurat que l’Executiu continuarà aplicant “totes les mesures que física i legalment siguen possibles” en una situació de sequera que s’ha estés a Espanya i en la que el nivell dels embassaments és “cada vegada més preocupant”, tant en la conca del Xúquer com en la del Segura, en la capçalera del Tajo i en el Duero.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment