12605390_451431525048863_7004273130140615614_oL’Ajuntament de València ha activat l’episodi tipus 1 del protocol de mesures per alta contaminació per PM10, que només inclou mesures informatives a la població, i recomana a les persones més sensibles no realitzar exercici físic a l’aire lliure i romandre a llocs d’interior.

Els nivells de partícules en suspensió són més elevats del que és habitual a València com a conseqüència de la palla de l’arròs i les condicions atmosfèriques d’altes pressions (anticicló), que es mantindran segons les previsions, però no sobrepassen “cap límit legal”, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Excepte la pista de Silla, els increments de partícules en suspensió PM10 que es registren a les estacions de mesurament de la ciutat en els últims dies es deuen a la crema de la palla de l’arròs autoritzada per la Generalitat.

Fins a la data, el dia que majors nivells s’han registrat va ser el divendres 17 de novembre, en la qual es va constatar disminució de visibilitat de l’atmosfera i olor similar al produït per la crema de materials vegetals (rostolls).

Per al mesurament de la resta de contaminants atmosfèrics que es porta també a terme de forma automàtica, relacionats amb els nivells de NO2, s’ha conclòs que l’elevació de nivells de PM10 no és promoguda pel trànsit rodat, i per tant no es considera necessària cap tipus de restricció o limitació d’aquest.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment