Eva-ciudadanos-betera11El govern local de Bétera (Compromís, PSPV-PSOE i ABEC) aprovaven el Pressupost General de 2017 gràcies a un acord de millora del poble proposat i negociat per la regidora de Ciudadanos, Eva Martínez. Ara 4 mesos després de l’aprovació la portaveu de C’s ha fet balanç del que s’ha aconseguit fins al moment i de tot allò que s’ha de solucionar com més aviat millor.

“Ens hem assegut a valorar cadascun dels punts que vàrem proposar, ja que des de C’s volem fer una política responsable i constructiva i pensant en això vam fer un acord de 10 punts per facilitar l’aprovació dels pressupostos del 2017”, ha afirmat.

Eva Martínez assegura que “aquests punts defineixen quines són part de les nostres prioritats i com ens agradaria que fos Bétera en un futur” i afegeix que la seua intenció “sempre és fer un municipi ben comunicat i integrat”.

A continuació la formació política ha resumit els 10 punts pactats amb el govern local i els avanços aconseguits en cada un d’ells durant aquests quatre mesos:

1. Exigir a la Diputació que, en la major brevetat possible duga a terme la Ronda Nord de Bétera. Sobre aquest punt, Eva Martínez, afirma que en aquests moments hi ha planificada una cita amb el Diputat provincial de Carreteres.

2. Millorar i, si escau, eixamplar la carretera que uneix Mas Camarena amb Bétera i que vertebra diferents nuclis de població del nostre poble, vertebrant així el territori. Fins al moment s’han començat amb les negociacions per poder eixamplar la carretera i ja s’està executant la neteja i els treballs de pintura.

3. Condicionar i, si escau, eixamplar la carretera que comença al final de l’Avinguda País Valencià i que uneix Bétera i l’Hospital Psiquiàtric, sobretot pel que fa a l’entrada del poble. Sobre aquest tema “ja s’ha parlat amb vies pecuàries i es procedirà a arreglar tots els trams que no entren dins de la unitat d’execució de la Providència i el tram corresponent a la tanca del psiquiàtric que correspon a Diputació”.

4. Negociar amb la caserna una retirada de la tanca, per aconseguir una via de servei més ampla, que puga donar continuïtat al carril bici. “Les obres de substitució de la tanca ja han començat gràcies a la feina feta per Ciudadanos”, afirma.

5. En l’apartat del suport al xicotet comerç del poble i a les seues empreses encara s’està pendent de reunions.

6. Resoldre els problemes amb les aigües pluvials i els accidents de circulació que es produeixen a l’entrada a Bétera per l’estació de metro. Intentar donar un aspecte més cuidat a aquesta entrada de la població. A hores d’ara ja es disposa d’un projecte i segons afirma la regidora de C’s, “al desembre es licita l’obra i a principis de 2018 comencen les obres, de manera que podem afirmar que s’ha complert”.

7. Afrontar el problema històric de contaminació per nitrats de les aigües municipals, sense privatitzacions i, si pot ser, amb tecnologia avançada. A hores d’ara encara s’està treballant en les comissions.

8. Asfaltar l’oval de Mas Camarena i pintar els vials en aquesta urbanització. Es licita aquest any i l’execució de l’obra serà en 2018.

9. Ampliar, quan siga possible, l’horari EPA i donar servei als matins. El tema amb Educació encara està pendent d’abordar-se.

10. Sobre la proposta d’adaptar, en la mesura del possible, les piscines amb sistemes de cloració salina no hi ha previsió que duga a terme a curt termini.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment