13591741wEFE. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat sobre la contaminació en aquest municipi que no és deguda a la circulació del tràfic, “com ocorre en altres ciutats”, sinó que les seues causes son la crema de la palla d’arròs, les obres del Parc Central i las altes pressions atmosfèriques.

Ribó ha assegurat que si el tràfic fóra la causa d’aquesta circumstància, “hauria uns nivells d’òxids de nitrogen molt elevats, i no és el cas”.

L’alcalde ha recalcat que l’activació a València de l’episodi tipus 1 del protocol de mesures per alta contaminació por PM10 “no és cap situació d’alarma ni de preocupació, ni per a fer prohibicions; és un escenari que requereix estar atents”.

Segons ha assenyalat, abans hi havia “situacions d’alarma i ningú deia res”, però el Govern municipal actual va a “alertar quan els indicadors advertisquen de que cal preocupar-se”, perquè “allò més important” és la salut de les persones i no faran la “política d’amagar la realitat, com es feia abans”.

La situació a València “no sol ser perillosa, però si algun dia ho és ho direm”, ha indicat Ribó, i ha afegit que, si “l’escenari ho requerix algun dia”, faran “tot allò que siga necessari”, com prohibir aparcaments en zona blava o la circulació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment