esbossos 14El monument faller és un dels secrets millors guardats per qualsevol comissió fallera. El passat dissabte les 5 Falles del nostre municipi varen mostrar els esbossos dels monuments que lluiran en pocs mesos als carrers de Bétera.

L’acte, organitzat per la Junta Local Fallera, va estar presentat per dos membres d’aquesta, Elsa Dasí i Edgar Jorro. Després d’una breu introducció, donaren pas a les comissions falleres, que varen presentar el treball dels seus artistes amb audiovisuals i imatges.

En primer lloc, va ser el torn de la Falla Carraixet. Els representants 2018, Daniela i Hugo, i Aida i Jose , juntament amb el seu artista José Francisco Espinosa Pérez, presentaren les seues falles. La infantil du per lema “Anem a jugar” parlarà sobre els jocs d’abans i d’ara. La falla gran es titula “Què puta és la vella”, i farà referència a tot allò que s’ha de deixar de fer per l’edat.

Seguidament, la Falla Gran Via del Est donà a conéixer les seues falles que realitzarà l’artesa Francisco Fuentes Moreno. “6 de gener” per a la falla infantil i “És ja l’hora” per a la falla gran, són les propostes que fa la comissió de l’Est. L’infantil tractarà el tema de la nit de reis, contant la il·lusió amb la qual els esperen els xiquets, i la gran parlarà del pas del temps. Mireia, Albert, Sofia i Lucio esperen ja amb ànsia veure els seus monuments a la seua demarcació.

Posteriorment, va ser el torn de la Gran Via del Sud. Els seus fallers tornen a confiar un any més en els artistes fallers Miguel Angel Royo i Jose Baixauli. Per als més menuts realitzaran una falla que porta per lema “L’albufera, un marc incomparable”, en la que s’hi podran veure escenes típiques valencianes. La falla gran s’anomena “Amors Orientals” i tindrà el món oriental com a eix central. Claudia, Jose Vicente, Ana i Vicent Manel tenen moltes ganes de que aplegue ja plantà de les seues falles.

La Falla La Barraca aposta també enguany per Víctor Caballero per als dos monuments. Les falleres majors Alba i Èlia, i els seus presidents Albert i Francisco, es mostraven molt contents amb els monuments. La infantil du per lema “Per damunt del sostre” i parlarà d’animals. El monument major anirà dedicat als pirates, i durà per lema “Una de pirates”.

L’última comissió en mostrar els monuments va ser la Falla l’Albereda. Per als infantils serà “Un globus, dos globus, tres globus” de Roberto Chorro, que parlarà de les travessures dels xiquets. I per als majors, “Nit de Terror”, de Carlos Simón, que no va voler desvelar molt del monument però va assegurar que farà molta por. Les falleres majors Marta i Alícia, i el president Isaac, no podien dissimular la seua alegria en veure els seus monuments.

Després de conèixer comissió per comissió cadascun dels monuments que ompliran de color, crítica, imaginació i art els carrers de Bétera va ser l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, l’encarregada de tancar l’acte. Alemany va voler agrair a les comissions el seu esforç, i valorà el treball dels artistes fallers, “els artistes fallers sou una peça fonamental, responsables de què ens sorprenguem. A més a més ens feu gaudir d’eixa interpretació de la realitat tan vostra”.

Amb el discurs d’Alemany, i la interpretació de l’himne, l’acte va concloure amb un refrigeri per als assistents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment