13610179wEFE. La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha presentat el Pla de Millora de la humanització en les Unitats Assistencials de Pacients Crítics (MH + UAC), que pretén millorar el benestar dels pacients d’aquestes unitats, així com dels seus familiars i dels professionals, “humanitzant l’assistència sanitària”.

En una roda de premsa, Montón ha expressat la voluntat política de “fer les coses diferents” mitjançant un projecte que s’encarrega dels “detalls”, i que està emmarcat en el Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries a què es destinaran 359 milions d’euros fins al 2019.

Més llum i menys soroll 

Per a la consellera, aquest pla no té com a finalitat fer una gran inversió, sinó treballar per la humanització amb mesures com potenciar la llum natural, controlar excessos de soroll, posar rellotges i calendaris en habitacions d’un sol pacient, o involucrar els familiars en les cures.

Un altre objectiu del pla és millorar l’atenció als familiars, ja que té beneficiosos efectes per al pacient i la seua malaltia. Segons Paula Ramírez, intensivista de La Fe, es tracta d’establir una estratègia en què els professionals es preocupen pels familiars, els ajuden, i aquests s’integren en la cura del pacient amb possibilitat d’estar amb ell un mínim de quatre hores.

Montón ha fet referència a la millora de les condicions dels professionals que treballen en aquests centres per “combatre la síndrome del professional cremat”, proporcionant-los formació i benestar en el dia a dia de l’assistència, com ara amb cursos presencials i en línia a través de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment