13610179wEFE. La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha presentat el Pla de Millora de la humanització en les Unitats Assistencials de Pacients Crítics (MH + UAC), que pretén millorar el benestar dels pacients d’aquestes unitats, així com dels seus familiars i dels professionals, “humanitzant l’assistència sanitària”.

En una roda de premsa, Montón ha expressat la voluntat política de “fer les coses diferents” mitjançant un projecte que s’encarrega dels “detalls”, i que està emmarcat en el Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries a què es destinaran 359 milions d’euros fins al 2019.

Més llum i menys soroll 

Per a la consellera, aquest pla no té com a finalitat fer una gran inversió, sinó treballar per la humanització amb mesures com potenciar la llum natural, controlar excessos de soroll, posar rellotges i calendaris en habitacions d’un sol pacient, o involucrar els familiars en les cures.

Un altre objectiu del pla és millorar l’atenció als familiars, ja que té beneficiosos efectes per al pacient i la seua malaltia. Segons Paula Ramírez, intensivista de La Fe, es tracta d’establir una estratègia en què els professionals es preocupen pels familiars, els ajuden, i aquests s’integren en la cura del pacient amb possibilitat d’estar amb ell un mínim de quatre hores.

Montón ha fet referència a la millora de les condicions dels professionals que treballen en aquests centres per “combatre la síndrome del professional cremat”, proporcionant-los formació i benestar en el dia a dia de l’assistència, com ara amb cursos presencials i en línia a través de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES).

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment