13617591wEFE. El ple de les Corts Valencianes ha aprovat hui la llei de Renda valenciana d’inclusió, que augmenta les quanties d’aquesta prestació, flexibilitza els requisits d’accés, podrà ser indefinida, rebaixa als 18 anys l’edat per sol·licitar-la i només caldrà un any de empadronament per demanar-la.

L’aprovació de la llei ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, que s’ha abstingut en la votació.

La nova renda serà de dos tipus: una renda complementària del treball o de les prestacions inferiors al 80% del salari mínim interprofessional, per atendre persones que treballen però estan en situació de pobresa, i la renda d’inclusió social, que inclourà al seu vegada dues modalitats.

Així, les rendes d’inclusió social que compten amb una valoració del treballador social tindran un import de 531 euros en el cas d’un titular, davant dels 385 euros actuals, mentre que en els casos en què el sol·licitant renuncie voluntàriament a fer un itinerari d’inserció l’import serà de 266 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment