13634160wEFE. La nova ràdio pública À Punt començarà les seues emissions el pròxim 11 de desembre amb una graella provisional que inclou deu programes, en els quals el magazín matinal, els continguts infantils i la música seran protagonistes però, de moment, no oferirà informatius.

La directora general de À Punt Media, Empar Marco, ha presentat la programació de la ràdio autonómica junt al director de continguts i programació, César Martí, i ha informat que avui mateix obriran la pàgina de Facebook i el dia 18 la web, mentre que la televisió s’obrirà a la primavera de 2018 “si tot ix bé”.

Marco ha explicat que la programació “s’anirà completant a poc a poc” i ha dit que els informatius estaran quan s’incorpore la totalitat de la plantilla a À Punt, la selecció de la qual es troba en procés a través de quatre comissions però va “lentament”.

Ha incidit que, encara no al cent per cent, la ràdio s’escolta “en la major part del territori” de la Comunitat Valenciana i l’objectiu és que a partir del març vinent hi haja cobertura i potència per a cobrir fins i tot la comarca del “Baix Segura i Oriola, on l’antiga ràdio no se sentia”.

La ràdio s’emetrà des de dos estudis provisionals en les instal·lacions de Burjassot (després seran quatre) i en la seua franja matinal de dilluns a divendres destaca el magazín “Al ras”, de 10 a 13 hores, encapçalat per Jèssica Crespo, en el qual segons la pròpia presentadora “va a cabre de tot”.

Programació 

Tindrà seccions fixes -tema del dia, entrevista en profunditat i una agenda cultural-, els divendres s’emetrà des de diferents punts de la Comunitat i, amb la guia d’experts, abordarà àmbits com la vida sana, salut mental, xarxes socials, emprenedors, agricultura, cultura, llengua, feminisme, música, art o el sector audiovisual valencià.

Els xiquets tindran protagonisme especialment els caps de setmana, amb el programa matinal del dissabte “La caseta d’Aitana” (presentat per Aitana Ferrer), on els més xicotets tindran fins a la seua pròpia tertúlia sobre els temes que els interessen.

“Rosquilletres” (presentat per Rafa Albert) ficarà en lliça a 106 equips d’alumnes de segon d’ESO de diferents municipis en un concurs que pretén “difondre de forma lúdica la llengua valenciana”, segons Martí, qui ha indicat que a més el cap de setmana hi haurà música infantil i la repetició dels programes setmanals.

De 13 a 14 hores s’emetrà cada dia de dilluns a divendres, respectivament, un programa de medi ambient (“Samaruc digital”, presentat per Reis Juan), gastronomia (“Cuina de Bancal”, Carles Galletero), literatura (“Plaerdemavida”, María Josep Poquet), animals (“Animalades”, Joan Espinosa), i educació (“L’escoleta”, Aitana Ferrer).

La graella es completa amb el programa “estratègic”, segons Martí, “Territori sonor”, dirigit per Amalia Garrigós i que de 19 a 20 hores vol abastar tots els vessants de la música “com a catalitzador d’emocions” amb l’objectiu d’atraure a “un públic ampli”.

Música i reemisions dels programes completaran una programació “divulgativa i cultural”, de “proximitat i en valencià” que, segons Martí, “interessarà a la ciutadania”.
Entre 70 i 80 professionals, entre tècnics, personal dels programes i col·laboradors, fan possible aquesta programació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment