13654381wEFE. L’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) ha arreplegat més de 9.000 firmes per a exigir a la Diputació de València que no abandone el teatre Escalante i ha sol·licitat a la Generalitat la seua declaració com Bé d’Interés Cultural (BIC).

L’associació ha realitzat esta proposta a fi “d’evitar que es deixe caure aquest espai”, que forma part de la història teatral de la ciutat des de 1919, quan es denominava Teatre del Patronat, ha explicat AAPV en un comunicat.

Així mateix, ha lamentat “l’encabotament” del diputat de Patrimoni de la Corporació provincial, José Ruiz, el qual, segons ha criticat, “es nega a assumir la rehabilitació d’aquest espai, a pesar del superàvit de la institució provincial”.

L’AAPV ha recordat que el Centre Teatral Escalante, dependent de la Diputació de València, s’ubica des del 1979 en un difici històric del centre de la capital valenciana, que la Diputació ha llogat durant aquest temps al propietari de les instal·lacions.

Ha indicat que durant més de 30 anys la sala de l’Escalante ha aconseguit convertir-se en un referent del teatre infantil i juvenil per a escoles, públic i professionals, pel seu projecte però també per la seua cèntrica ubicació i les seues característiques arquitectòniques.

Han afirmat que l’actual edifici ha demostrat ser el millor lloc per a este teatre, i veuen paradoxal que “el nou Govern del canvi fora el que posara punt final a l’Escalante”.
“La ciutadania no es pot permetre el luxe de perdre, no ja el projecte teatral, que ens consta que no desapareixeria, ja que la institució diu estar absolutament compromés amb ell, sinó el referent que suposa l’edifici del Centre Teatral Escalante”, han destacat des de l’associació.

Els actors i actrius valencianes han instat “a no donar per perdut un escenari que ha representat i representa tant per al públic valencià”, i han assegurat que un projecte com el del teatre Escalante no pot ser substituït per un altre tipus d’actuacions.

“Volem i necessitem que el teatre Escalante òbriga novament les portes on va ser enllumenat, en la seua seu del barri del Carme”, han defés, i han demanat a la Diputació de València que “prioritze recuperar aquest espai fent el que faça falta”.

Han reconegut que no serà barat i que serà llarg, però han considerat que “més cara seria la pèrdua a nivell emocional i cultural d’un teatre tan emblemàtic”. Per això, preguen als responsables de la Diputació “reflexió, altura de mires i esforç” perquè s’arribe a un acord entre les parts i que el teatre Escalante puga obrir novament les seues portes l’abans posible”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment