13663870wEFE. El Palau de la Generalitat, així com el Palau de Valeriola (Vicepresidència) i el Palau dels Borja i de Benicarló (Les Corts) permetran veure des de hui tres escenografies del pessebre realitzat per l’artista Pere Ródenas i l’Associació de Pessebristes de València, encarregada del muntatge.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han fet un primer recorregut per l’escena de Betlem instal·lada al Palau de la Generalitat al costat del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

L’escena de Natzaret ha sigut situada a Vicepresidència i la de Fugida a Egipte a Les Corts, que podran ser visitades pel públic a partir de demà fins al pròxim 6 de gener, segons informa la Generalitat.

Abans de començar la visita, Oltra ha traslladat un “agraïment especial” al “innovador pessebrista” valencià Pedro Ródenas i al seu equip per la iniciativa d’aquest pessebre.

Al costat de la comitiva oficial es trobaven també el president del Consell Evangèlic de la Comunitat Valenciana, Enrique Mota; la fallera major de València, Rocío Gil, i la fallera major infantil, Daniela Gómez, així com membres de l’Associació de Pessebristes i el propi Pere Ródenas, que ha estat l’encarregat d’explicar cada escena.

L’escena de Natzaret permet veure l’anunciació; la fusteria de Sant Josep i la marxa a Betlem. Com a curiositat, destaca que la façana de l’edifici on es recrea l’edicte de Pilat és la del mateix palau que acull aquesta escena, el dels Català de Valeriola.

Betlem, per la seua banda, mostra l’empadronament, demanant posada, i la caravana dels Reis Mags. Segons la Generalitat, té com a peculiaritat que recrea la part posterior de la façana de les Torres de Quart i fa coincidir la ubicació del naixement amb l’espai de la Generalitat.

Fugida a Egipte representa el descans de la fugida a Egipte i recrea el temple d’Isis com simbologia del Palau de les Corts, lloc de reunió i debat. Cada escenografia té unes dimensions de 4×2 metres, amb figures de diferents mides: 30, 24, 19 i 16 centímetres. L’orografia és d’ambientació mediterrània.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment