La Diputació de València iniciarà en les pròximes setmanes el procés de licitació de la variant nord de Bétera, un ambiciós projecte que permetrà treure del nucli urbà els més de 12.000 vehicles que transiten diàriament de mitjana per la travessia de la CV-310 que travessa el municipi. D’aquesta manera, la corporació que presideix Jorge Rodríguez dóna resposta a una reivindicació històrica de Bétera, convertint en realitat un projecte la inversió ronda els 16 milions d’euros i que començarà a executar-se en 2018.

Al nucli urbà de Bétera conflueixen tres carreteres d’elevada intensitat de trànsit: la CV-310, que procedent de València discorre cap Nàquera i Serra, la CV-336 cap a Sant Antoni de Benaixeve i la CV-333 cap a Olocau. Els vehicles que accedeixen per aquestes vies interurbanes amb intenció de continuar el seu trajecte, han de travessar el municipi per una travessia que discorre per carrers estrets, el que suscita situacions compromeses en el pas de vehicles pesats, llargues retencions i molèsties constants als veïns i veïnes.

Aquestes molèsties es veuen agreujades per l’elevada intensitat de circulació que, com assenyala el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “suposa un risc afegit per a la seguretat viària i és el principal motiu que ha portat a la Diputació a prioritzar l’execució d’una actuació que donés solució al problema”.

Per a això, després d’estudiar fins a 4 alternatives diferents, l’Àrea de Carreteres i Infraestructures ha decidit dur a terme l’anomenada ‘Variant Nord de Bétera, fase 1″, que discorre des del sud-est al nord del nucli urbà, connectant la carretera procedent de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra. Aquesta solució no només evitarà el pas per la travessia actual, sinó que facilitarà els accessos al municipi des de la carretera i als Polígons Industrials de l’Horta Vella i El Pla. Per a això, es distribuiran al llarg del traçat de 4.700 metres un total de 4 glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionen el control total d’accessos a la carretera.

La nova variant tindrà una secció tipus de 7 metres de calçada, a les quals s’afegiran vorals d’1,5 metres i bermes de 0,50. Així mateix, i seguint amb la filosofia de la Diputació de València de promoure la mobilitat ciclopeatonal i la seguretat viària dels usuaris no motoritzats, es crearà en la marge esquerra una via ciclopeatonal de 2,30 metres d’amplada i segregada físicament de la carretera.

Una reivindicació històrica

A l’octubre de 2005 es va signar el conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació de València per al desenvolupament de la xarxa viària de titularitat provincial, que fa referència a les actuacions a executar per la Diputació subvencionades per la Conselleria d’Infraestructures i Transport, que en resum són les obres prioritàries per qüestions de seguretat viària. L’actuació a la CV-310 estava inclosa en l’esmentat conveni.

Dos anys després, en vespres electorals, el Consell va anunciar l’inici immediat de les obres de la coneguda com Variant Nord de Bétera, un projecte inclòs en el Pla d’Infraestructures Estratègiques 2004-2010, any aquest últim en què tampoc hi va haver partida per a la construcció d’aquesta carretera que desviés el trànsit del nucli urbà de Bétera.

El 2011 la Diputació recollia aquestes obres dins de la seua col·laboració amb la Generalitat, però dos anys després s’inaugurava la remodelació de la CV-336 entre Bétera i Sant Antoni de Benaixeve, sense rastre de la Variant Nord que han seguit reclamant tots aquests anys els responsables del govern local de Bétera, tant a Diputació com a Conselleria.

Ara, 12 anys després d’aquest conveni segellat entre ambdues administracions en el qual s’incloïa aquesta variant com a actuació prioritària, la Diputació dóna resposta a la mateixa a través de l’àrea de Carreteres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment