13681026wEFE/Redacció. La Guàrdia Civil intensificarà els controls d’alcohol i drogues durant les imminents festes de Nadal a les carreteres valencianes, on es preveuen al voltant de 9,3 milions de desplaçaments entre els dies 22 de desembre i 7 de gener.

Així ho ha anunciat el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, que ha assenyalat que, per províncies, la principal en nombre de moviments en vehicle serà València, amb 4,5 milions de desplaçaments, seguida per Alacant, amb 3 , 2, i Castelló, amb 1,6.

La campanya de Nadal de la Direcció General de Trànsit (DGT) es divideix en tres fases, que coincideixen amb els tres caps de setmana de les festes: Nit de Nadal i Nadal (del divendres 22 al dilluns 25), Cap d’Any i Any Nou (del 29 a l’1 de gener) i la festivitat de Reis (del 5 al 7).

Més de mil efectius, entre personal de manteniment de carreteres, de les sales de control de la DGT i, principalment, de l’agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil estaran a peu de carretera per atendre les incidències i efectuar els controls d’alcoholèmia i drogues.

Controls a Bétera

La Policia Local de Bétera també s’ha adherit a la campanya de control, vigilància i conscienciació de la DGT sobre el risc de consumir alcohol i drogues al volant. De fet des de l’11 de desembre els controls preventius estan sent diaris a les entrades i eixides de la localitat sobretot envers motiu dels sopars i dinars d’empresa. Aquesta setmana estan sent menys generalitzats, segons ens informen des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, només en punts i hores en què la Policia Local creu més adients.

I és que circular havent pres alcohol o drogues multiplica el risc de sinistre entre 2 i 15 vegades perquè s’accentua la conducció temerària i impulsiva, a més el 43 per cent dels morts a la carretera tenien presència d’aquestes substàncies.

La Policia Local de Bétera ha recordat amb un gràfic les quantitats d’alcohol en sang permeses i les multes i sancions a què s’enfronten els conductors que les incompleixen.

Policia Local Bétera

Policia Local Bétera


 
 
 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment