13722789wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit hui al Govern central que lliure ja a la Comunitat Valenciana els 1.500 milions d’euros que li corresponen per la liquidació de 2016 i ha advertit: “Sense aquestos recursos, que són nostres, no es pot pagar a proveïdors”.
Puig ha advocat per no esperar a juliol, quan habitualment es realitza aquest pagament, perquè aquestos recursos passen de l’Estat a la Comunitat, i ha insistit que aquesta regió “no va a tolerar més amenaces ni xantatges”.
El president ha fet aquestes declaracions després de presidir la reunió de la comissió de seguiment de la reforma del sistema de finançament, en la qual han estat presents membres del Consell, partits, sindicats, empresaris, representants de la universitats i dels municipis valencians.
“No podem permetre més amenaces ni xantatges”, ha subratllat Puig en relació a una recent comunicació per part del Ministeri d’Hisenda en la qual ha informat d’una retallada de 353 milions en el finançament compromès per a la Comunitat Valenciana per a 2018.
“No anem a acceptar retallades de cap tipus”, ha insistit en referència als 353 milions d’euros, davant la qual cosa ha agregat: “I volem la liquidació de 2016”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment