EFE. El president del PP a Les Corts, Jorge Bellver, ha assegurat hui que el Consell “està fent tot el possible per carregar-se” els bous al carrer, i ha anunciat una proposició de llei per a derogar la norma sobre serveis mèdics en els festejos, que suposen “càrregues impossibles” per a les penyes.
Bellver ha criticat que “el tripartit”, en al·lusió al Govern format pel PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, està “complicant i fent impossible” la tradició a la Comunitat Valenciana, “no per la via directa” perquè no s’atreveix a prohibir els festejos directament, “que és el que els agradaria”, sinó per la via dels fets.
En roda de premsa al costat del secretari general del seu grup parlamentari, Luis Santamaría, Bellver ha dit que açò es reflecteix en la disposició incorporada a la Llei d’Espectacles, que regula el sector, a través de la Llei d’Acompanyament, amb “mesures que són impossibles de suportar” per les penyes taurines.
“Estan aconseguint que un percentatge molt important de les festes vaja a desaparèixer per la impossibilitat de complir les càrregues que està imposant el Consell tripartit”, ha afegit.
Al seu judici, “l’únic partit que està en aquests moments defensant la festa de bous al carrer és el PP”, com ja va demostrar quan va governar, a través de la declaració de Bé d’Interès Cultural d’aquests festejos, que el Consell va derogar, la comissió de seguiment amb representants de tot el sector i un decret “pioner”.
Santamaría, l’últim conseller del PP amb responsabilitat en assumptes taurins, ha recordat que uns 290 municipis de la Comunitat van celebrar més de 8.000 espectacles taurins en 2015, any de crisi, la qual cosa en la seua opinió evidencia “una realitat social”, amb nou milions de participants i generadora d’activitat econòmica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment