vivienda-1-768x436La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat aquest dimecres, 10 de gener, en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la segona resolució de les ajudes al lloguer que beneficia 6.802 persones o unitats de convivència, amb un pressupost total de més de 9,8 milions d’euros. Aquesta segona resolució s’uneix a la primera que es va publicar al mes de novembre de 2017 que beneficiava 5.624 persones amb una inversió de 7,9 milions d’euros.
Segons ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, en total a la convocatòria de 2017 les ajudes al lloguer, convocades per la Generalitat dins el marc del Pla Estatal d’Habitatge, han comptat amb una inversió final de 17,8 milions d’euros i s’ha arribat a 12.426 famílies”.
Aquestes ajudes subvencionen totes les factures de lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2017 i poden arribar fins a un 40% del preu del lloguer dins el Pla Estatal d’Habitatge, amb un màxim de 2.400 euros anuals i per primera vegada, enguany la Generalitat ha realitzat una aportació addicional amb fons propis d’un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a usuaris amb especial vulnerabilitat.
Per a la concessió d’aquests ajuts tenen prioritat les persones afectades per un desnonament (557), els joves menors de 30 anys (3.733), i les famílies monoparentals (225) i nombroses (1.138), així com les persones amb diversitat funcional (596), les dones víctimes de violència de gènere (324), els joves extutelats (3), les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda (105) i víctimes de terrorisme (4). En aquest convocatòria s’han adaptat les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l’Habitatge i han tingut també prioritat les persones que estiguen en el Registre de Demandants d’Habitatge contemplat en la llei (551)
També han pogut optar a les ajudes els ciutadans de tots els municipis de la Comunitat Valenciana al marge del nombre d’habitants de la localitat on resideixen, a l’haver-se eliminat la restricció de l’anterior Consell que limitava l’accés a aquest tipus de convocatòries només a les persones de municipis grans o àrees metropolitanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment