afrorismos-cartel-tv-12-01-18La sala d’exposicions de l’Antic Ajuntament de Bétera acull demà divendres a les 19.30 hores la presentació de l’exposició “Afrorismes. Proverbis africans il·lustrats”.
Es tracta d’un foto-llibre que reuneix al llarg de les seues 134 pàgines una selecció de refranys tradicionals pràcticament la totalitat dels 54 països d’Àfrica. Els proverbis s’arrepleguen interpretats estenogràficament i bellament il·lustrats, a través de fotografies preses per l’autora, la periodista i cooperant Lara Ripoll, en comunitats rurals de Burkina Faso, Camerun, Madagascar, Malawi, Mauritània, Moçambic, Sudan del Sud, Tanzània i Uganda.
El llibre està editat en tres llengües, espanyol, francés i anglés, i forma part d’un projecte de cooperació educativa per a treballar conjuntament amb els mestres i alumnes d’escoles de Primària i Secundària d’Àfrica, així com ONGS locals de l’àmbit de l’educació amb dones i xiquets, la recuperació i registre de les seues cultures orals ancestrals.
L’objectiu és que els alumnes aprenguen a arreplegar, interpretar i redactar l’oralitat cultural de les seues famílies i entorn, al mateix temps que el mestre se serveix de “Afrorismes” per a treballar en valors, coneixement d’ètnies o història africana amb els seus alumnes.
Tots els beneficis de la venda de “Afrorismes”, que ha sigut autofinançat per l’autora i el seu entorn, són destinats a portar el llibre a institucions docents africanes amb les quals executar el projecte educatiu complet. Les primeres a aplicar-ho han sigut escoles de Primària i entitats que treballen amb la infància a Burkina Faso, des d’agost fins a octubre de 2017.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment