13729680wEl centre municipal d’acollida d’animals de Benimàmet ha tancat 2017 amb un cens de 344 animals -222 gossos i 122 gats-, fet que suposa un descens del 21% respecte a desembre de 2016, mentre que les adopcions han passat de les 62 l’any passat a les 98 d’aquest.
En concret, l’últim dia de l’any passat es comptabilitzaven 93 animals censats menys que l’any anterior, segons un comunicat de l’Ajuntament de València, en el qual també es remarca que les adopcions van ser 440 el 2015 i 842 el 2016, davant de les 973 registrades el 2017, amb 672 gossos i 295 gats adoptats.
La regidora de Benestar Animal de València, Glòria Tello, ha realitzat un balanç “molt positiu” de les xifres de 2017 en aquest centre, que incideixen en un dels objectius del seu departament, la conscienciació ciutadana per lluitar contra els abandonaments i propiciar les adopcions responsables d’animals.
“Fem un esforç molt important per garantir les millors condicions de vida per als animals amb els que compartim la nostra ciutat i és important que les polítiques municipals de benestar animal, amb diverses campanyes adreçades a la ciutadania, redundin en uns resultats tan positius com els de 2017 “, ha apuntat l’edil.
No obstant això, Tello ha fet èmfasi que volen que “només siguen un punt de partida i que encara siguen millors en els propers anys perquè València ha iniciat un camí que el condueix a ser referent en l’àmbit del benestar animal”.
Ha destacat les últimes campanyes de conscienciació com “Adopta’l” amb desenes de fotos de gossos abandonats que buscaven una nova llar, i la nova edició de “No sóc la teua joguina”, per conscienciar sobre la necessitat d’assumir responsabilitats quan es decideix compartir la vida amb un animal i evitar decisions impulsives en èpoques de regals com el Nadal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment