1_94El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha avançat  la contractació dels primers brigadistes de la corporació a través de processos reglats, la qual cosa posa fi als tradicionals processos de selecció en l’empresa pública que coordina les brigades forestals en anteriors etapes de gestió, i estableix un nou model basat en els principis de publicitat, mèrit i capacitat.
Rodríguez ha anunciat la posada en marxa d’aquesta nova borsa de contractació a l’Alcúdia de Crespins, on el president ha acudit al lliurament del nou equipament tècnic a les 56 brigades forestals de Divalterra, amb una inversió de prop de 900.000 euros, amb la qual la corporació millora els elements de treball dels 600 efectius que treballen durant tot l’any en la prevenció d’incendis forestals.
El màxim responsable de la institució ha explicat, davant 300 brigadistes dels 56 equips que la Diputació té desplegats per les comarques valencianes, que aquest lliurament d’equipament “és un pas més en el full de ruta per a millorar la formació d’aquests herois antiincendis i les seues eines i elements de treball, com poden ser aquestes noves peces de vestir, els nous vehicles o el material renovat en aquests últims mesos”.
Borsa de treball
En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha destacat la creació d’una borsa de treball basada en els principis de publicitat, mèrit i capacitat per a la selecció dels nous brigadistes de Divalterra, així com la importància de la silvicultura preventiva, les tasques de vigilància i la segona intervenció en incendis, tasques que desenvolupen aquests treballadors forestals. Rodríguez també ha posat en valor la col·laboració amb l’VASPE, que permet reforçar aspectes com la formació en emergències i en primers auxilis.
El president de la Diputació ha assenyalat que al llarg del present exercici “l’objectiu és cobrir les aproximadament 50 vacants que hi ha en les brigades a través d’aquests processos reglats”, i en el mig termini, “un altre dels objectius és que es puguen engegar les Brigades Verdes de Divalterra abans del final de legislatura, la qual cosa suposaria poder comptar amb més d’un centenar de nous brigadistes entre les vacants i aquests efectius per a la neteja de zones properes als municipis”, ha afegit Rodríguez.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment