13743471wEFE. La excúpula del PP valencià, amb Ricardo Costa i Vicente Rambla al capdavant, serà jutjada a partir d’aquest dilluns a l’Audiència Nacional per finançament irregular d’actes de campanyes electorals de 2007 i 2008 pagats a la trama Gürtel amb diners b obtingut de comissions d’una desena d’empresaris.
Vint acusats s’asseuran mínim fins a l’abril a la banqueta per aquests fets -que engloba tres peces de la branca valenciana de Gürtel, dels quals cinc van ser càrrecs del PP valencià, sis són integrants de la trama Gürtel i nou són empresaris.
Es tracta del segon judici de Gürtel a l’Audiència Nacional, que recentment va jutjar la primera època de la xarxa (1999-2005) -pendent de sentència-, i del tercer a la trama, que va ser condemnada a València pel cas Fitur després de la absolució de Costa i l’expresident Francisco Camps pel cas dels vestits.
Segons la Fiscalia, entre 2003 i 2005 el Grup Correa es va expandir a València per “aprofitar les possibilitats de negoci mitjançant l’accés a determinades persones que desenvolupaven la seua activitat política en aquella comunitat, amb l’objectiu d’aconseguir una posició avantatjosa en l’adjudicació de contractes en actes del partit, de l’Administració o entitats dependents”.
Anticorrupció atribueix dos delictes electorals en les municipals i autonòmiques de 2007 i un altre a les generals, 2008 4 polítics (Costa, Rambla, David Serra i Cristina Ibáñez), 6 empresaris (Antonio i Alejandro Pons, Enrique Gimeno, Rafael i Tomàs Martínez i Gabriel Alberto Batalla) i a 4 responsables de Gürtel (Francisco Correa, Pablo Crespo, “El Bigotes” i Cándido Herrero).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment