hoguera-betera-21Ahir la ciutat de València celebrava la festivitat de Sant Antoni Abad, més conegut per tots como Sant Antoni del Porquet, patró i protector dels animals, i el proper cap de setmana Bétera també celebrarà aquesta festivitat amb els actes típics del municipi en què el foc, la pólvora i els animals són els protagonistes.
Segons el programa d’actes està previst que dissabte 20 de gener, a les 19.00 hores, l’associació Amics del Coet faça una exhibició dels diferents tipus de maneres de llançar coets como la cordà, passetjà, coets de canya, coetà i cordà.
A les 20.00 hores serà el torn dels membres de Vol Lliure els qui ompliguen l’albereda de coets amb una exhibició de coetà.
Després de les exhibicions de les dos penyes coeteres de Bétera tots aniran a sopar i a les 00.00 hores els Majorals de 2018 ja tindran a punt la foguera perquè les seues obreres facen l’honor de encendre-la. La foguera estarà feta a base de branques de taronger i soques d’arbres arrencats.
Després arribarà l’hora més esperada pels festers d’enguany “la prova dels coets”. Serà el primer acte en el qual els Majorals de 2018 gaudisquen i facen tremolar als veïns amb la tradicional prova de coets de Sant Antoni.
Els majorals d’enguany estan desitjant que arribe aquest acte en el qual pretenen “que els veïns acudisquen l’Albereda a gaudir amb nosaltres i amb els membres de les penyes d’aquest acte que forma part de la tradició i de la nostra identitat com a poble”.
Els majorals estan preparant aquest acte amb tot l’afecte i han assegurat a betera.com que hi haurà “foc, femelletes i molta pólvora per a gaudir amb la gent del poble”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment