Mas-Camarena-768x536El partit polític Mas Camarena-CUBE ha presentat per registre d’entrada una moció en què es demana que es constituïsca una comissió de tots els partits polítics per estudiar que la zona sud del terme municipal de Bétera, és a dir les urbanitzacions de Mas Camarena i Torre en Conill, siguen declarades una Entitat Local Menor i d’aquesta manera guanyar certa independència econòmica i separació del poble de Bétera.
Tal com s’explica a la moció presentada que es debatrà en el pròxim ple, una Entitat Local Menor és una cosa molt similar a una pedania. No té personalitat jurídica pròpia i no pot contractar, ni recaptar, ni decidir taxes. Tampoc pot prendre decisions que no s’hagen pactat abans amb l’alcaldia de torn i a més segueix formant part del terme municipal de Bétera, però d’aconseguir-ho els veïns triarien directament a les urnes a una Junta Veïnal i a més es pactarien els recursos econòmics destinats i les competències.
Aquest primer pas per a constituir-se com a Entitat Local Menor arriba “després de molts anys lluitant per aconseguir inversions equilibrades i equitatives entre les urbanitzacions i el nucli urbà. Però no ho hem aconseguit i ara no veiem una altra eixida que la separació”, ha explicat el portaveu de Mas Camarena-CUBE, Salvador Beltrán.
Contacte amb altres partits
Beltrán assegura que durant els últims mesos s’ha comunicat aquesta intenció a tots els partits polítics que formen part de l’Ajuntament de Bétera. “Tots ens han rebut i escoltat excepte un, el PSOE”. Salvador Beltran explica que tot i que és cert que el regidor socialista Fernando Cantarino es va reunir amb ell, aquest va preferir que fos la secretària general del PSOE de Bétera qui portara el tema “María José Ballesteros ha anul·lat cada cita per parlar amb mi sobre el tema”.
“Tots els partits s’han reunit amb nosaltres i ens han escoltat, tot i que també és veritat que cap d’ells s’ha posicionat o ens ha donat una resposta sobre el tema”, afirma Beltrán.
Full de ruta
La intenció de Mas Camarena-CUBE és arribar a un acord sobre el tema, però saben que això serà molt difícil. Per a aconseguir l’objectiu d’aquesta relativa independència hauria d’aconseguir-se un acord plenari amb majoria absoluta. De no aconseguir-ho, la segona opció és la recollida de signatures “per a això necessitem definir l’àmbit territorial i aconseguir la meitat del consentiment del nombre d’habitants de la zona, calculem que unes 3.000 signatures com a mínim”, explica el portaveu de Mas Camarena-CUBE .
Però tot això està per arribar. Primer l’objectiu del partit de les urbanitzacions és aconseguir crear una comissió d’estudi en què s’establisquen unes dates fixes “perquè no ens donen llargues i ens toregen com fan amb tot”, afirma Beltrán.
Altres entitats locals Menors
“La decisió d’emprendre aquest camí ha sigut presa de manera unànime tant des del partit Mas Camarena-CUBE com des de l’Associació de Veïns”, segons afirma Beltrán. Des del mes d’octubre s’ha estat treballant en el tema, consultant advocats i parlant amb altres Entitats Locals Menors com ara el Mareny de Barraquetes (Sueca), la Barraca d’Aigües Vives (Alzira) o Càrrica, un nucli de població que té com a objectiu de segregar-se de Sogorb.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

2 Comments

 1. Antes que nada, insigne procer, mi mas sincera enhorabuena, desde lo del boadella, don Albert, no me habia reido tanto, solo tres cosas
  1.- Viva Camerarnia (el nombre no lo he inventado yo)
  2.- Viva Camarconill (Este si, pero se lo cedo)
  3.-
  LEY 8/2010, de 23 de junio, de la Generalitat, de Régimen Local de la Comunitat Valenciana
  Artículo 61 Condiciones que se han de cumplir para la creación de entidades locales menores
  1. Para la constitución de una entidad local menor deberá concurrir alguna de las siguientes circunstancias:
  a) Que su pertenencia al municipio sea consecuencia de la supresión o alteración de otro.
  b) Que se trate de núcleos de población con una identidad histórica y cultural fácilmente reconocible e independiente del resto del municipio al que pertenece.
  c) Que así lo acuerde el ayuntamiento, en el ejercicio de su potestad de autoorganización, en aplicación de un modelo propio de gestión descentralizada mediante acuerdo plenario.
  d) Que se acredite de forma manifiesta que la prestación de los servicios públicos municipales es deficiente y discriminatoria, en relación con el resto del municipio.
  2. En todo caso, los núcleos de población a que se refiere el apartado anterior, deberán cumplir los siguientes requisitos:
  a) Estar separado de cualquier otro núcleo de población del municipio por una franja de suelo no urbanizable en el momento de iniciarse el procedimiento. Una vez iniciado aquél y hasta su conclusión, el ayuntamiento adoptará las medidas necesarias para impedir cualquier cambio en esta situación.
  b) Disponer de una población mínima de 50 vecinos, requisito que no operará en los supuestos de supresión voluntaria de municipios previstos en el título I.
  3. La resolución que se adopte se fundamentará en una valoración global de las circunstancias concurrentes en cada caso.
  4. En ningún caso se constituirán como tales las urbanizaciones o núcleos de población de características similares.
  Usted mismo, caballero, viva CAMARNIA y viva el vino, el que se debe usted de haber tomado para decir estas cosas, y como consejo gratis, lease usted El Rey Desnudo

 2. Cuando vi el programa electoral que este partido político me hizo llegar a mi casa en la Avda. Azahar, tonto de mi creí que estos eran los que por fin harían algo para mejorar la calidad de vida de los vecinos “paganos” que vivimos en las urbanizaciones. Como en la anterior vez decidí votar a CUBE, ahora CAMARENA-CUBE, confié en que esa unión haría más fuerza para mejorar las urbanizaciones.
  Y ahora me doy cuenta que nos han utilizado para trabajar en exclusiva para los vecinos de Camarena y Torre Conill y los demás que nos Jdn.
  No puedo o mejor dicho no, creo que deba calificar como hp a los que me han engañado, es triste que para defender en exclusiva a parte de los vecinos de las urbanizaciones, hayan de recurrir a engañar o otros.
  Me está quedando claro que NUNCA MAS deberé confiar con estos partidos.
  José Miguel González

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment