13756344wBioparc València ha acollit el naixement d’un oricteropo, una espècie rara i poc coneguda també anomenada porc formiguer de la qual han nascut ja cinc cries en aquest parc.
Aquest animal africà es caracteritza per la seua peculiar fesomia amb el musell semblant al d’un porc, fortes garres, enorme cua i grans orelles.
Bioparc és l’únic centre reproductor d’Espanya i un dels més importants del món d’aquesta espècie “singular”, i les seues instal·lacions estan preparades perquè tant la mare i la cria i la resta del grup familiar compten amb un cau que els manté a una temperatura càlida i correcta humitat, ha informat el parc.
D’aquesta manera es garanteix la tranquil·litat de la cria, especialment en els primers mesos, facilitant que mame segons la seua voluntat i mantinga un correcte desenvolupament i creixement.
En naixer ha pesat 1,720 quilos i fins que arriba als 2,5 es vigilen els paràmetres ambientals cada sis hores i es controla que s’alimenta amb una freqüència de dues hores. Durant aquest període cada dia, al matí ia la nit, es realitza una revisió exhaustiva de la cria, es neteja, pesa i hidrata la pell.
Si mama correctament no caldrà suplementar la dieta i si el procés és similar al de les altres cries de la seua espècie amb una adequada evolució, prompte anirà al seu cau habitual, ja que aquests dies s’ha cobert la vista des del públic per mantenir la intimitat i quietud.
Aquest porc formiguer, d’hàbits nocturns, es caracteritza per alimentar-se principalment d’insectes com tèrmits i formigues i per la seua peculiar fesomia amb el musell semblant al d’un porc, la seua cua similar a la de cangur, els seus enormes orelles de conill i els seus fortíssimes garres amb les que pot excavar amb una potència comparable a la de tres homes utilitzant pales.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment