Sant Antoni és una celebració molt arrelada en pobles de diverses comarques del territori valencià. En esta festa, que té com a centre els animals, també s’hi celebra amb fogueres, i en alguns pobles, com el nostre, amb coets.
Com és tradició al nostre municipi, els que són Majorals enguany fan una foguera a l’albereda per botar-li foc el dissabte més proper al dia de Sant Antoni, i també realitzen la tradicional “Prova dels coets”. A més a més, també les penyes coeteres del poble varen fer exhibicions amb coets a la vesprada.
Vora a les 0.30 de la nit, començaven a arribar els primers majorals a l’albereda amb l’equipatge corresponent: mono, casc, tovallola al coll, guants, etcètera. A poc a poc s’hi reuniren tots fins que, per últim, aplegà la novetat de la nit, ja que les quatre Obreres de 2018, Júlia, Mireia, José i Cristina, aparegueren vestides també amb l’equipatge per tal d’entrar amb els seus majorals a tirar coets.
Els nervis podien notar-se a l’ambient, els majorals havien de preparar-se els seus caixons amb els coets, que segons va contar a Betera.com un dels treballadors de la Pirotècnia Rausell, encarregada de fer els coets, aquests contenien un total de 244 kg de pólvora nets. Hi havia de diversos tipus, com coetons del 8, coetons del 12, coets del 4, femelletes… El pirotècnic va assegurar-nos que els majorals tenien bon material per fer una gran coetà, i que tan sols faltava que es coordinaren bé, i per damunt de tot, que gaudiren.
El rellotge ja quasi marcava la una de la matinada quan les Obreres, al costat del President dels Majorals, varen encendre la traca que cremaria la foguera i donaria inici a l’esperada Prova dels coets.
Durant uns 30 minuts l’Albereda de Bétera va omplir-se de foc, molt de foc, a càrrec dels Majorals 2018 que feren gaudir a tota la població. Amb el muntó final de coets, la Coetà va donar-se per finalitzada, amb molta alegria i sense cap incident greu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment