13767697wEFE. La falla municipal de València de 2018 vestirà en tres dimensions l’art contemporani que caracteritza l’obra de l’artista urbà Okuda, que rescata alguns dels personatges dels seus llenços i fustes per donar-los una efímera vida al monument més important i visitat de les festes patronals.
El mateix Okuda Sant Miquel (Santander, 1980) reconeix a EFE que el monument que va a atreure totes les mirades durant la setmana fallera i que ha dissenyat ell amb el títol “Equilibri Universal” s’inspira en la seua iconografia “per transmetre diversos missatges universals”.
La seua principal innovació, als ulls de l’artista, és que es tracta d “una obra d’art contemporani portada al format falla, més aviat clàssic”, amb unes quinze de les seues peces escultòriques en forma de tòtem que donen lloc a la falla que considera que serà “la més colorista” mai plantada, ja que l’arc de Sant Martí la inunda pels quatre costats.
Quan falten menys de dos mesos per a la plantà de les Falles -el moment en què s’instal·len oficialment els monuments fallers en carrers-, Okuda detalla en una entrevista que el monument arribarà “als quasi 30 metres d’altura” i les seues figures seran “animals, cossos humans i cares i detalls de gran format”.
“Crec que serà una Falla única: m’estranyaria que amb anterioritat haja hagut una cosa tan colorit. En ella, va rescatar alguns dels personatges que poblen les meues obres sobre tela o fusta i els dono vida. Les sac del pla de la pintura ia través del 3D cobren vida”, assegura l’artista.
Confessa que la fusta serà l’element prioritari, a diferència de la vareta que ha sigut protagonista en els últims anys en el monument que ocupa l’epicentre faller per excel·lència -la plaça de l’Ajuntament-, perquè creu que “és el material idoni per tenir un resultat final espectacular “encara que sense revelar aquests detalls que ho aconseguiran.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment