13780956w(EFE).- Un encertat Jaume *Domenech en el torn de penals va ficar al València en la semifinals de la Copa del Rei i va despertar del somni a l’Esportiu Alabès que va vèncer 2-1 en el temps reglamentari per a igualar l’eliminatòria.
Els alavesistas es van avançar en dues ocasions en 15 minuts de bogeria en els quals es van anotar els tres gols del partit per part de Munir (1-0), Santi Mina (1-1) i Rubén Nebot (2-1), en la recta final d’un gran partit de futbol que van disputar ambdues esquadres.
La primera oportunitat del xoc va ser per al València a través d’un servei de cantonada llançat per Dani Parell que va obligar a Antonio *Sivera a ficar els punys perquè la pilota es colava entre els tres pals.
Els valencianistes van eixir amb la intenció de portar la *manija de la trobada i van intentar elaborar les seues jugades, encara que l’Alabès, ben situat, va poder robar diverses pilotes i cercar l’esquena d’un imprecís bloc llevantí.
Als 22 minuts, el partit es va detenir per una lesió muscular del central valencianista Gabriel Paulista, que va ser retirat en llitera i va trastocar els plans de Marcelino García Toral que va donar entrada a Ezequiel Garay.
L’Alabès va forçar diversos serveis de cantonada, quan després d’un d’ells, el públic de Mendizorroza va demanar penal per mà del propi Garay en l’àrea, que no va assenyalar el col·legiat Javier Álvarez Esquerre.
Mentrestant, el València no trobava la manera de desplegar el seu joc i es topava una vegada i una altra amb la saga albiazul que eixia amb criteri a l’atac amb un omnipresent *Ibai Gómez, que va deixar centelleigs de qualitat en nombroses accions.
Alfonso Pedraza també va demostrar la seua potència amb alguna cavalcada per la banda esquerra, però va anar José Luis Gayá en el 39, el que va trobar l’esquena de Martín Aguirregabiria, que després va recuperar el seu lloc i va molestar prou al lateral valencianista per a impedir que posara un centre còmode.
El tall del descans, Rubén Duarte va arreplegar un rebutge a la vora de l’àrea i va estar prop de sorprendre al porter del València per a baix, que es va haver d’estirar per a atallar l’esfèric.
El marcador va arribar amb empat a zero als primers 45 minuts, després d’una primera meitat en la qual l’Alabès va aconseguir inquietar a la saga visitant i evitar que el València jugara prop dels dominis d’Antonio Sivera.
Després del pas per vestuaris, els bascos van tenir la primera ocasió d’avançar-se amb una rematada de *Ibai Gómez, el més actiu dels locals, que va provar a Jaume Domenech amb tret llunyà que va atrapar el portera.
Seguidament, en el minut 48, Duarte va culminar una contra albiazul amb una altra rematada creuada, però el porter del València va evitar el primer tant del xoc amb un gran rebuig a servei de cantonada.
Els de Abelardo van eixir amb la porteria visitant entre cella i cella i una internada d’un elèctric Rubén Nebot per la banda esquerra va acabar amb un tret del alavesista que es va marxar per sobre de la porteria del València.
Els de Vitòria van intentar aprofitar el seu bon moment, però es van trobar de nou amb un encertat Domenech, que va evitar amb la punta dels dits que un tret de Víctor Laguardia buidat per un defensa, es colara en la seua porteria.
En el 57, el col·legiat va anul·lar un gol de cap de John Guidetti per falta prèvia del davanter suís, en una decisió que va detenir el ritme frenètic amb el qual va començar l’Alabès la segona meitat.
Els de Marcelino van aguantar les envestides del Gloriós, es van estirar amb el pas dels minuts i van estar molt prop d’anotar el primer tant.
En el minut 69, el València va gaudir de dues clares oportunitats, la primera en les botes de Guedes, que va enviar a córner Sivera i la segona, més clara encara, de *Kondogbia que va estavellar un rebutge en el travesser de la porteria local.
Poc després, en el 72, l’Alabès va rebre el premi a la seua perseverança amb un testarazo de Munir, recentment incorporat, que va avançar als locals, 1-0, després d’una passada mesurada de Rodrigo Ely.
Poc va durar l’alegria en la lliurada graderia de Mendizorroza ja que un error en el rebuig d’una pilota en el centre del camp, per part de Ely, va deixar amb tot el camp per davant a Santi Mina, que acabava d’ingressar en el terreny de joc, que no va dubtar en el mà a mà amb *Sivera al que va superar per a igualar el xoc 1-1, i retornar l’avantatge de l’eliminatòria al València.
Els albiblaus no van desesperar i van tornar a avançar-se en el 86, 2-1, gràcies a un gol de Rubén Nebot que va aprofitar un rebutge després d’una servei de falta per part de Munir, i que va igualar per complet l’eliminatòria.
El València es va bolcar a l’atac per a evitar la pròrroga, però els albiazules es van defensar amb ungles i dents i el seu porter va aconseguir bloquejar un tret de Simone Zaza per a enviar el xoc al temps extra.
Després de l’aturada, la pròrroga va arrancar amb els canvis esgotats i Abelardo va haver de recompondre al seu equip i col·locar a Rubén Duarte de central ja que va retirar a Rodrigo Ely en la segona meitat per a cercar el segon gol.
Amb els dos equips exhausts després del malbaratament d’energia de la segona meitat, el partit va baixar el ritme i cap de les esquadres va voler arriscar.
Amb aquesta situació, el València es va trobar més còmode i va estar prop d’igualar la contesa en el 98 amb una rematada de *Guedes que va repel·lir Antonio *Sivera de punys.
Sense lloc per al descans, va començar la segona meitat del temps extra en el qual diversos futbolista van notar l’esforç despatxat durant tot l’envit.
Malgrat tot, en el 107 Sivera va tornar a estar encertat en una rematada de Rodrigo que va acabar escopit pel travesser davant la sorpresa d’una lliurada afició alavesista.
El València va acabar més sencer i va anar Santi Mina el que va provar fortuna amb una rematada  que va atrapar el meta del Gloriós, ben col·locat sota pals, que va encadenar diverses accions positives per al seu equip en la recta final.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment