Imatge d'Arxiu: EFE(EFE) La secció cinquena de l’Audiència Provincial de València ha estimat un recurs del sindicat CGT i ha ordenat al jutjat d’instrucció 6 de Paterna que investigue les relacions comercials entre l’extinta RTVV i la productora Alba Adriàtica. Aquesta investigació es porta a terme en el mateix marc de la investigació oberta sobre els contractes amb Triskel i el Vila-real Club de Futbol.

L’esmentat sindicat actua com a acusació popular en la causa oberta als jutjats de Paterna per suposades irregularitats comeses en l’antiga Radiotelevisió Valenciana. Aquest ja havia demanat pericials sobre els contractes de cessió de drets esportius i col·laboració comercial de RTVV amb el Vila-real CF, o la compra a la productora Triskel de tres documentals ael juliol de 2011 per prop de 650.000 euros.

De la mateixa manera, ara reclama que s’investigue també el deute que la productora Alba Adriàtica va adquirir el 2008 amb el citat mitjà de comunicació per 1,7 milions d’euros “no justificats” a la realització del programa “Planta 25”.

Segons CGT, després de ser reconeguda el deute en l’any 2010 i sense cap tipus d’informe econòmic, la productora va lliurar a RTVV altre programa a canvi del deute, quedant aquesta totalment cancel·lada per l’adquisició de ‘De un tiempo a esta parte’.

Investigació del valor real

En conseqüència, reclama una pericial sobre “el valor real (legal) de la producció del programa Planta 25”, perquè “la contractació no sembla ajustada al preu de mercat, ja que es va pactar una quantitat de 2 milions d’euros, dels quals van quedar sense justificar 1.785.295 euros, quantitat que va passar desapercebuda durant dos anys dins de RTVV, fins que el 2010 el deute és reconeguda perquè va ser revelada per la Sindicatura de Comptes, però no satisfeta”.

També demana la investigació de “el valor real (legal) de la producció del programa ja citat ‘De un tiempo a esta parte’ perquè després de no haver-se pagat el deute d’1.785.295 euros, es cancel·la íntegrament a canvi d’aquest programa de, casualment, idèntica quantitat i sense ajustar-se a la normativa utilitzada per TVV per a l’adquisició d’aquest tipus de programes”.

Segons consta en l’escrit de l’Audiència, la sala indica que “no es poden ignorar les imputacions ni els nous fets amb aparença de delictius que sorgeixen”.

Així mateix, se subratlla que “la mateixa Fiscalia entén de manera inequívoca que la diligència proposada no excedeix de l’objecte del procediment, en proposar com a alternativa que la part avui apel·lant presente un informe pericial elaborat per un perit particular”.

En relació a la compra dels esmentats documentals a Triskel, l’Audiència Provincial de València va donar el vistiplau el novembre de 2015 al preu pagat i va condemnar a l’ens públic a abonar 325.680 euros (preu reduït que va ser pactat el desembre de 2011), més 96.000 euros en interessos.

En el mateix mes de novembre, les acusacions respecte als exdirectius de Ràdio 9 Lluís Motes i Nuria Romeral, i de TVV Dolores Johnson van ser sobresegudes. Segueixen vives les dirigides als exdirectors generals de RTVV José López Jaraba i Luis Redondo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment