Jorge Rodríguez e Isabel GarcíaLa Diputació de València, s’adherirà al conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a impulsar la mobilitat laboral de les dones víctimes de violència de gènere.
Es tracta d’una mesura preventiva que ja s’inclou en el primer Pla d’Igualtat en la història de la corporació provincial, engegat fa uns mesos.
En el procés d’adhesió al conveni, la corporació ha fet partícips als sindicats.
 
En el marc del conveni, les administracions públiques tenen la responsabilitat de comunicar, a les víctimes de violència de gènere que ho sol·liciten, les places vacants en la població o poblacions que indique la víctima, sense necessitat que siguen vacants d’obligada cobertura. En la mateixa línia, la institució ha de facilitar l’ocupació de la víctima en un altre lloc de treball de semblants característiques al que exerceix, però en una localitat diferent.
stop-1131143_960_720Els responsables públics també han de tramitar aquestes sol·licituds de trasllat de forma preferent i no comunicar en cap cas la destinació d’aquestes dones maltractades, perquè la protecció siga efectiva. Així ho arreplega el text del conveni subscrit en primer terme per la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el president de la FVMP, Rubén Alfaro, al que se sumisca la Diputació.
El conveni té una vigència de quatre anys i podrà prorrogar-se en terminis màxims de quatre anys. A més a més, té una comissió de seguiment, amb la finalitat de l’eliminació dels obstacles que pot comportar la mobilitat entre administracions públiques. D’aquesta manera, es pretén que el principi de mobilitat s’aplique de forma generalitzada i recíproca entre els diferents ens públics valencians, en aquests casos de maltractaments a empleades públiques.
 
La Diputació de València, que ja va incloure aquesta mesura de protecció de les víctimes en el seu Pla d’Igualtat, fa un pas més en el seu full de ruta a la recerca d’una Igualtat real, que es posa de manifest tant en les ajudes als municipis perquè puguen desenvolupar els seus propis plans d’Igualtat com en la implicació en el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, al que la Diputació va aportar 46 mesures concretes i en el qual coordina algunes de les seues àrees d’actuació.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment