sum_portada_val_byn_betera_2018_0El pròxim dilluns, 5 de febrer, l’antic ajuntament de Bétera (C/Major, 12) acollirà la inauguració de la nova mostra ‘XX Científiques‘. Es tracta d’una mostra organitzada per l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC).
L’exposició romandrà oberta fins al divendres 9 de febrer de 17.30 a 19.00 hores. Els matins estan reservats a les escoles.
Aquesta iniciativa pretén mostrar la contribució de les dones al món del progrés científic i la tecnologia, àmbits pels quals han passat desapercebudes, invisibles tant elles com les seues recerques, descobriments, invents i, fins i tot, patents. Un sector del qual han estat desplaçades a causa de diversos factors, que troben com a nucli comú la construcció tradicional androcèntrica de la ciència, l’ordre social patriarcal i, com a resultat de tot açò, la discriminació per raó de sexe.
No obstant els obstacles, la presència i contribució de les dones en aquestes àrees ha sigut quantitativament i qualitativament molt important. Tan important que resulta excepcional la referència a elles en els llibres. És freqüent, la seua absència absoluta en els textos formatius.
Les dones han recorregut un llarg i dur camí per a defensar el seu dret a la igualtat. Aquesta mostra pretén valer que les dones, al llarg de la història, han anat molt més enllà del que sabem.
En aquesta exposició es descobriran dones, algunes avançades a la seua època, que han sigut clau en el camp científic i de la tecnologia. Dones que han de servir d’exemple i de model per a obrir la ment de la societat.
La mostra compta amb la col·laboració de Caixa Popular i l’Ajuntament del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment